Plzeň: Město má nejlepší webové stránky v Plzeňském kraji

05.04.2024 7:37 | Tisková zpráva

Plzeň uspěla v soutěži o nejlepší webové stránky měst a obcí Zlatý erb. V krajském kole vyhrál kategorii pro obce s rozšířenou působností web www.plzen.eu. První místo znamená automatický postup do národního kola, které se uskuteční v květnu v Hradci Králové v rámci největší české konference o e-governmentu a digitalizaci ISSS. Tam bude webový portál města Plzně soutěžit s dalšími jedenácti krajskými vítězi z celé České republiky.

Plzeň: Město má nejlepší webové stránky v Plzeňském kraji
Foto: Libor Sváček, archiv MCU.cz
Popisek: Plzeň

„I když je Plzeň největším městem v Plzeňském kraji, neznamenalo to předem jasné vítězství. Soutěžili jsme v kategorii obce s rozšířenou působností se 14 dalšími městy. Porota zhodnotila web města jako přehledný a pestrý, s jednoduše dohledatelnými informacemi. Kvitovala i uvedené odkazy na sociální sítě města,“ sdělil Daniel Kůs, radní města Plzně pro oblast Smart Cities a podporu podnikání.

Webové stránky západočeské metropole vystavila a technicky zabezpečuje Správa informačních technologií města Plzně (SITMP). Redakčně je spravuje tiskové oddělení plzeňského magistrátu. Cenu za město Plzeň převzal Radek Kolářík, vedoucí oddělení webových aplikací SITMP.

„Současné webové stránky města sice vznikly již před několika lety, ale web průběžně modernizujeme podle aktuálních potřeb a trendů. A to zejména s ohledem na uživatelský komfort při prohlížení obsahu jak na počítačích, tak i v mobilních zařízeních. Pravidelně analyzujeme navštěvovaný obsah a ten se snažíme návštěvníkům poskytovat co nejdostupnější cestou,“ uvedl Radek Kolářík.

Soutěž Zlatý erb pořádá spolek Český zavináč. Letos se jednalo již o 26. ročník, jehož slavnostní vyhlášení se uskutečnilo ve společenském sále Středního odborného učiliště elektrotechnického Plzeň ve Skvrňanech. Ceny vítězům předávali hejtman Rudolf Špoták, jeho náměstek pro oblast regionálního rozvoje, IT a evropských záležitostí Petr Vanka, zástupkyně hlavního partnera Eva Krejčí z GORDIC Distributor, KMS software s.r.o. Gratulace přidal i Martin Lukáš, ředitel soutěže Zlatý erb.

Soutěž Zlatý erb chce podporovat modernizaci místní a regionální veřejné správy a samosprávy prostřednictvím rozvoje ICT technologií a služeb, poskytovaných veřejnosti s využitím internetu a ostatních elektronických médií a přispět tak k rozvoji kvality života ve městech a obcích ČR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Náchod: Lampionový průvod s ohňostrojem

7:37 Náchod: Lampionový průvod s ohňostrojem

V rámci letošních oslav 770 let od první písemné zmínky o našem městě jsou pořádány akce v duchu OSL…