Plzeň: Město má stálou Tržnici DEPO

02.10.2018 10:01

Stálá městská tržnice nově funguje pod střechou DEPO2015. Její provoz zahájily slavnostní Dožínky v neděli 30. září. Své zboží a služby nabízí v tržnici celkem šest obchodů. Každou poslední neděli v měsíci doplní nabídku tematické trhy, kdy se mezi stálými obchody objeví speciální dřevěné stánky pro trhovce.

Plzeň: Město má stálou Tržnici DEPO
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Tržnice DEPO vznikla v takzvaném Velkém skleníku kreativní zóny DEPO2015 vedle kavárny. Od úterý do soboty zde bude mít otevřeno pět obchodů: Venkovský dům plzeňského kraje, second hand Móda 2, farmářský obchod U tří farmářů, design shop UMU a likérka a chilli L’Or & Prádelská. Společná otevírací doba obchodů je úterý až pátek od 13 do 17 hodin a v sobotu od 10 do 13hodin. Funguje zde také kadeřnictví, které přizpůsobuje otevírací dobu objednávkám. Na konci roku se v Tržnici plánuje otevření nového bistra.

„Jsem rád, že se vše povedlo. Podle vypracované studie Plzeňané jasně řekli, že tržnici chtějí. Věřím, že se jim moderní koncept v netradičním provedení s pestrou nabídkou čerstvých sezónních produktů, s designem, službami i zajímavými akcemi bude líbit,“ uvedl primátor města Plzně Martin Zrzavecký.

V Plzni se po stálé tržnici volalo už dlouho, koncept v DEPO2015 navíc nenarušuje tradici trhů na náměstí a oba projekty se budou vzájemně doplňovat. Práce na výstavbě stálé městské tržnice se uskutečnily především v letních měsících, v nejbližších dnech je završí instalace díla Slunečnice od slavného českého designéra Maxima Velčovského.

Dalšími chystanými akcemi v tržnici jsou letos 28. října Dýňování,  25. listopadu Farmářská podzimní sklizeň, 16. prosince Zimní slavnosti. V příštím roce pak čeká na návštěvníky 27. ledna Zabijačkový festival a přehlídka minipivovarů, 24. února Masopust a nakládačky, 31. března Festival kávy, 24. dubna Jarní slavnosti a 26. května Chřestění.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

20:27 Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

Neřešte úřední hodiny a neztrácejte čas u přepážky. Mějte místní poplatky jednoduše pod kontrolou a …