Plzeň: Město poděkovalo dobrovolným hasičům za celoroční práci

27.12.2019 7:30

Primátor města Plzně Martin Baxa, radní pro bezpečnost Martin Zrzavecký a starostové jednotlivých plzeňských obvodů se sešli v Obřadní síni plzeňské radnice se zástupci jednotek dobrovolných hasičů na území města Plzně, aby jim poděkovali za celoroční činnost. Setkání se zúčastnili také zástupci magistrátního odboru bezpečnosti, prevence kriminality a krizového řízení.

Plzeň: Město poděkovalo dobrovolným hasičům za celoroční práci
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Primátor připomněl, že se město letos potýkalo se třemi závažnými událostmi, při jejichž řešení odvedli dobrovolní hasiči kus práce. „Prvním z nich byl rozsáhlý požár v panelovém domě na sídlišti Vinice v Brněnské ulici, dále nález pumy z druhé světové války ve Skvrňanech a třetím únik chemické látky do řeky Úhlavy. Ve všech třech případech se ukázalo, že se bez vás neobejdeme a že vás město opravdu potřebuje. Za to bych Vám chtěl moc poděkovat a popřát, aby vám chuť být dobrovolnými hasiči vydržela i do budoucna,“ uvedl primátor.

K jeho slovům díků se připojil i radní pro bezpečnost Martin Zrzavecký. Připomněl, že v městském rozpočtu na příští rok se počítá s 15 miliony korun na podporu dobrovolných hasičů, a to jak na provoz, tak na větší investice včetně nákupu nových cisteren.

Za městské obvody jim poděkoval starosta druhého městského obvodu Lumír Aschenbrenner. Přitom zavzpomínal na povodně z roku 2002, které by bez dobrovolných hasičů město těžko zvládalo. Tehdy jejich jednotky monitorovaly řeky, stavěly hráze z pytlů naplněných pískem, evakuovaly obyvatelstvo, odčerpávaly vodu a následně uklízely po povodni. V nejkritičtějších dnech se záchranných a likvidačních prací účastnilo 234 členů z 15 plzeňských jednotek.

Na území města Plzně v současné době funguje 16 jednotek sboru dobrovolných hasičů s přibližně 270 členy. Aby se tento stav udržel a jednotky byly i do budoucna akceschopné, organizovalo v posledních dvou letech město Plzeň ve spolupráci s Městským sdružením hasičů Plzeň úspěšnou náborovou kampaň Staň se dobrovolným hasičem. Šéf dobrovolných hasičů Vlastimil Malina mimo jiné připomněl, že by se v této kampani mělo pokračovat i v budoucnu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Sokolov: Strážníci a policisté chystají společnou preventivní akci, zaměřenou na správné parkování

19:06 Sokolov: Strážníci a policisté chystají společnou preventivní akci, zaměřenou na správné parkování

Špatně zaparkovaná auta. Problém, který strážníci i policisté musí v Sokolově řešit čím dál tím čast…