Plzeň: Město podpoří výstavbu stezek, rekonstrukci ulice i opravu kaple

07.05.2018 12:15

Přibližně 17 milionů korun z přebytku rozpočtu získá Správa veřejného statku města Plzně.

Plzeň: Město podpoří výstavbu stezek, rekonstrukci ulice i opravu kaple
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Peníze budou použity například na výstavbu stezky pro chodce a cyklisty městskými obvody Radčice a Malesice, rekonstrukci Srázné ulice na Slovanech, opravu kaple Panny Marie v Bukovci či oživení zeleně v prostoru mezi Anglickým nábřežím a Komerční bankou. Bude také pořízeno několik projektových dokumentací v celkové výši 2,8 milionu korun.

„Letos chceme vybudovat stezku pro chodce a cyklisty mezi Radčicemi od kaple Panny Marie Pomocné v polesí Kyjov a Malesicemi. Nová zpevněná cesta s asfaltovým povrchem umožní chodcům a cyklistům vyhnout se velmi frekventované silnici. Příspěvek ve výši 2, 7 milionu korun poslouží k dofinancování celé stavby v letošním roce,“ uvedl náměstek primátora pro oblast dopravy a životního prostředí Petr Náhlík.

Dalším projektem, na nějž je určeno z přebytku rozpočtu 6,934 milionu korun, je odstranění betonových lávek a zárubních zdí v Toužimské ulici, které byly vybudovány v 80. letech a jsou v havarijním stavu a hrozí zřícením. „Lávky nevytvářejí žádné smysluplné pěší propojení, proto bude celá nestabilní konstrukce odstraněna, lávky zrušeny bez náhrady a zárubní zdi nahrazeny svahováním. Kromě zajištění bezpečnosti se zlepší i vzhled tohoto místa,“ řekl Ondřej Vohradský ze Správy veřejného statku města Plzně.

Z přebytku rozpočtu bude dále financována rekonstrukce Srázné ulice na Slovanech (3 miliony korun), 446 tisíc je určeno na opravy kaple Panny Marie v Bukovci (oprava střechy, nové vnitřní a vnější omítky, oprava dřevěných vstupních dveří).

Půl milionu korun bude věnováno na revitalizaci stromů v aleji Kilometrovka (diagnostika 11 topolů, bezpečnostní řezy, náhradní výsadba). Na oživení dlážděné plochy mezi Anglickým nábřežím a Komerční bankou na Anglickém nábřeží je určeno 450 tisíc korun. Na plochu bude umístěno šest nádob, a každá z nich bude osazena vždy čtyřmi stromy a zelení. Další investicí bude pořízení radaru se solárním panelem za 120 tisíc korun na Nepomucké ulici na vjezdu do Plzně od OC Olympia s cílem omezit riziko překračování dovolené rychlosti 50 km/h.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…