Plzeň: Město podpořilo prázdninové opravy škol

23.07.2017 11:39

Na prázdninové rekonstrukce a opravy havarijních stavů základních škol vyčlenilo město 3,74 milionu korun. Prostředky budou použity například na první etapu rekonstrukce elektroinstalace 31. základní školy (2,5 milionu korun), na nový umělý povrch pro tělesně postižené při 20. základní škole (900 tisíc korun), bezbariérové úpravy 4. základní školy (2,2 milionu korun), obnovu hřiště s umělým trávníkem včetně mantinelů při 11. základní škole (460 tisíc korun).

Plzeň: Město podpořilo prázdninové opravy škol
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Město přispěje také na výstavbu objektu s učebnou pro environmentální výchovu v Luftově zahradě. Při revitalizaci rybníka na pozemku zahrady byl totiž poškozen přibližně 150 let starý zahradní domek do té míry, že byla nutná jeho demolice. Místo něj vznikne nová budova v hodnotě přibližně jednoho milionu korun. Oproti původnímu domku bude stavba technologicky vylepšena za zhruba 400 tisíc korun, tuto částku uhradí město. Vzniklý objekt bude sloužit i jako zázemí při kulturních a společenských akcích.

Mezi další projekty a akce, které se rozhodlo město podpořit, patří mimo jiné program organizace SIRIRI, která ve Středoafrické republice realizuje projekt Škola hrou (175 tisíc korun). Město již v minulosti přispělo této organizaci na nákup speciálních slabikářů pro tamní děti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Záchranná akce byla úspěšná

10:23 Prostějov: Záchranná akce byla úspěšná

V pátek 19. dubna proběhlo v katastrálním území obce Čechy pod Kosířem taktické cvičení složek integ…