Plzeň: Město řeší stížnosti občanů na nepořádek, snaží se reagovat hned

23.05.2018 11:30

Město Plzeň se snaží okamžitě reagovat na stížnosti občanů, které se týkají nepořádku. Podněty Plzeňanů se vždy po oznámení zabývají společně zástupci magistrátního odboru životního prostředí a odboru bezpečnosti, prevence kriminality a krizového řízení i další složky města.

Plzeň: Město řeší stížnosti občanů na nepořádek, snaží se reagovat hned
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Snahou je zajistit úklid dané lokality co nejdříve. Příkladem může být jedna z posledních stížností, kdy byl nahlášen nepořádek v Husově ulici nedaleko autobusového nádraží.

„Zástupci obou odborů na místě provedli šetření aktuálního stavu. Na adrese Husova 69 skutečně zjistili obrovské množství odpadků. Kontejner na směsný komunální odpad přetékal a kolem něj se povalovalo velké množství poházených igelitek, PET láhví, starého papíru, textilu a další. Ještě téhož dne se nám podařilo zajistit úklid, který provedla naše městská firma Čistá Plzeň. Současně jsme začali jednat s majitelem o nápravě,“ přiblížil případ primátor města Plzně Martin Zrzavecký.

Objekt v Husově ulici 69 patří společnosti, která se stala majitelem nemovitosti v nedávné době. „V současné chvíli majitel objektu mění smlouvu o svozu odpadu a od června jej bude svážet Čistá Plzeň. Při jednáních s ním bylo dohodnuto, že bude navýšena četnost svozu, kapacita nádoby by tak měla být dostačující. Nově uzavřenou smlouvu s Čistou Plzní majitel doloží na odbor životního prostředí,“ řekl vedoucí magistrátního odboru bezpečnosti, prevence kriminality a krizového řízení Aleš Průša. Zástupci magistrátu také současně předali informaci Městské policii Plzeň, která začala v lokalitě provádět kontroly, zda nedochází k opakování nepořádku.

Podněty Plzeňané na magistrát posílají nejčastěji prostřednictvím aplikace www.plznito.cz, která funguje od dubna 2015 a slouží k upozornění na závady či poškození veřejného majetku města. Lidé jejím prostřednictvím mohou hlásit například nefunkční osvětlení, nepořádek v ulicích, poničené dopravní značení i zastávky městské hromadné dopravy, poškozené lavičky, zábradlí, dětská hřiště a další. Díky tomu již město vyřešilo 3427 podnětů. Nepořádek je možné hlásit také přímo na odbor životního prostředí či odbor bezpečnosti, prevence kriminality a krizového řízení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

13:05 Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

Plast je celosvětově nejvíce využívaný obalový materiál, stejně tak tvoří největší podíl tříděného o…