Plzeň: Město v příštích čtyřech letech podpoří Festival Finále

07.09.2019 18:16

Město Plzeň podpoří v příštích čtyřech letech realizaci projektu Festival Finále Plzeň. V období 2020–2023 každoročně poskytne dotaci společnosti Film Servis Plzeň s. r. o. ve výši tři miliony korun, celkem tedy na pořádání festivalu uvolní v příštích čtyřech letech částku 12 milionů korun. Návrh radních schválili zastupitelé.

Plzeň: Město v příštích čtyřech letech podpoří Festival Finále
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

„Společnost Film Servis Plzeň s. r. o. na organizaci Festivalu Finále obdržela dotaci i v předcházejícím období 2016–2019. Jako jediný subjekt požádala o podporu ze Čtyřletého dotačního programu na podporu realizace projektu Festival Finále Plzeň na období 2020–2023. Žádost kladně posoudila odborná komise a poté Rada města Plzně doporučila zastupitelům schválit udělení dotace,“ uvedla náměstkyně pro oblast kultury, památkové péče a sociálních věcí Eliška Bartáková.

Filmový festival je každoroční soutěžní a bilanční přehlídkou českých celovečerních hraných filmů a soutěžní přehlídkou dokumentů. Během jednoho týdne promítne veškerou celovečerní hranou produkci a výběr toho nejlepšího a nejzajímavějšího z dokumentů. Hlavním oceněním je Zlatý ledňáček, udělovaný například za nejlepší celovečerní hraný nebo animovaný film či nejlepší dokumentární film.

„Klíčovou částí programu Finále Plzeň v letech 2020–2023 zůstanou zavedené soutěže v pěti kategoriích. Úkolem Finále Plzeň je především představit českou filmovou, televizní a internetovou tvorbu domácímu publiku, ale i zahraničním filmovým profesionálům, kteří se zajímají o tuzemskou audiovizuální tvorbu,“ popsala Květuše Sokolová, vedoucí Odboru kultury Magistrátu města Plzně.

Doplnila, že festival zároveň poskytuje domácím a zahraničním filmovým profesionálům prostor pro diskuzi, prezentaci svých projektů a navazování nových spoluprací. Pro laickou veřejnost pak představuje přínos v podobě poskytování aktuálního obrazu nejnovější české kinematografie.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…