Plzeň: Městská policie má nové auto s radarem

04.07.2020 14:23

Městská policie v Plzni získala nový vůz Škoda Octavia vybavený novým měřícím zařízením RAMER 10C. Strážníkům slouží od pátku 3.července. Stávající radarový měřič AD 9C užívaný od roku 2006 též ve voze Škoda Octavia, byl pro technickou zastaralost systému nahrazen novým typem. Předchozí auto zůstane nadále sloužit strážníkům v Plzni na Borech pro výkon běžné služby.

Plzeň: Městská policie má nové auto s radarem
Foto: Libor Sváček, archiv MCU.cz
Popisek: Plzeň

Slavnostního uvedení nového vozidla do provozu, které se uskutečnilo v pátek na náměstí Republiky, se zúčastnil radní města Plzně pro bezpečnost Martin Zrzavecký.

„Městská policie Plzeň prioritně měří rychlost vozidel na úsecích s častou nehodovostí, v místech, kde dochází obvykle k překračování povolené rychlosti a také v blízkosti plzeňských základních a mateřských škol,“ vysvětlil radní pro oblast bezpečnosti Martin Zrzavecký. Rychlost vozidel měří Městská policie Plzeň na místech určených státní policií a v součinnosti s ní.

Seznam měřených míst pravidelně zveřejňují strážníci na webových stánkách ZDE.

Pro měření rychlosti vozidel využívá plzeňská městská policie ještě dvou ručních radarových měřidel TruCam LTI 20/20.

„V Plzni přispívá ke zvýšení bezpečnosti dopravy také úsekové měření. Prvním místem, kde bylo spuštěno, byla v červenci 2015 frekventovaná Plaská ulice v Plzni v Bolevci při výjezdu na Most, později bylo uvedeno do provozu úsekové měření také v opačném směru. O tři roky později k těmto úsekům přibyla další místa – úsek v ulici Folmavská u Panasonicu (v obou směrech) a Koterovská ulice na Slovanech na výjezdu a příjezdu do Plzně v místě napojení na ulici U Seřadiště, kde končí přivaděč od dálnice D5.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…