Plzeň: Městské dopravní podniky nakoupí až 53 nových trolejbusů

02.01.2023 14:01 | Tisková zpráva

V ulicích Plzně se v příštích letech objeví moderní trolejbusy. Plzeňské městské dopravní podniky podepsaly se společností Škoda Group rámcovou smlouvu na dodání až 33 trolejbusů typu Škoda 26Tr a až 20 trolejbusů typu Škoda 27Tr.

Plzeň: Městské dopravní podniky nakoupí až 53 nových trolejbusů
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Dodávka vozidel započne už v příštím roce, rámcová smlouva je pak uzavřena až do roku 2030. Celková hodnota kontraktu je 935 milionů korun.

Anketa

Kdo by hájil ČR před Bruselem lépe?

hlasovalo: 28224 lidí

Vozidla jsou speciální tím, že mají druhé dveře předsuvné, což je typické spíše pro tramvaje. Na rozdíl od dveří tradičně používaných v autobusech, předsuvné dveře výrazně rozšiřují nástupní prostor. To usnadňuje pohyb vozíčkářům i rodičům s dětskými kočárky. Ve špičce širší prostor umožňuje rychlejší výměnu cestujících.

Délka trolejbusu Škoda 26Tr je 12 metrů a typ Škoda 27Tr je kloubový s délkou 18 metrů. Součástí vozidel je trakční baterie, která umožňuje provoz v úsecích bez trolejového vedení, čímž je zajištěna obslužnost i ve vzdálenějších oblastech města.

Cestujícím bude k dispozici moderní informační a odbavovací systém s obrazovkami, jízdnímu komfortu přispěje i výkonná klimatizace. K zvýšení bezpečnosti bude trolejbus opatřen kamerovým systémem.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

13:37 Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

Již 34. ročník prestižního Mezinárodního pivního festivalu byl dnes zahájen na litoměřickém výstaviš…