Plzeň: Městští strážníci získali ocenění

04.11.2012 11:38

U příležitosti výročí dvaceti let, které uplynuly od jejího znovuobnovení, ocenila Městská policie Plzeň své strážníky.

Plzeň: Městští strážníci získali ocenění
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Téměř 160 policistů bylo ve středu dopoledne oceněno za věrnost, za mimořádné činy, za statečnost či za záchranu lidského života. Ocenění předali vybraným strážníkům primátor Martin Baxa, radní pro oblast bezpečnosti Robert Houdek a velitel Městské police Plzeň Antonín Šturm.

„Jste plnohodnotným bezpečnostním sborem. V této době, kdy se stání police ocitá v nelehké situaci, tvoříte klíčový prvek pro zajištění bezpečnosti ve městě. Já vám za vaši práci velice děkuji. Spoléhám na vás,“ uvedl při slavnostním ceremoniálu primátor Martin Baxa

„V roce 1992, kdy byla znovuobnovena, měla městská policie 25 strážníků, jedno auto a tři staré psací stroje. V kontextu dnešní doby je to až úsměvné,“ řekl radní Robert Houdek a poděkoval přítomným strážníkům za jejich policejní práci při odhalování trestných činů, za to, že pomáhají lidem v krizových situacích, jako jsou například povodně, a především za to, že zachránili mnoho lidských životů.

Městská policie Plzeň byla po sedmdesáti letech obnovena v roce 1992. V současné době je čtvrtým největším městským bezpečnostním sborem v České republice. Tvoří jej téměř 300 strážníků a zaměstnanců.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: plzen.eu

odškodnění

Pane poslanče, dobrý den, co si myslíte o tom, za jakých podmínek chce Praha poskytnout pozůstalým po obětech střelby na FF finanční pomoc? Já si troufnu říci, že je to až nehumánní, a že je celý ten dotazník je jen zástěrkou, jak nepomoci. Zajímalo by mě taky, zda nějaké odškodnění vyplatil stát? M...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Přijeďte do zoo na kole a příští vstup máte zdarma

11:33 Jihlava: Přijeďte do zoo na kole a příští vstup máte zdarma

Světový den jízdního kola se blíží a s ním i speciální akce v jihlavské zoo. Kdo v pondělí 3. června…