Plzeň: Mezinárodní folklorní festival nabídne soubory i z Indie

08.06.2018 14:34

Druhý červnový víkend v Plzni patří již tradičně Mezinárodnímu folklornímu festivalu CIOFF Plzeň 2018. Letos se uskuteční už 22. ročník festivalu od pátku 8. června do neděle 10. června. Cílem festivalu je prezentace tradičního lidového tanečního a hudebního projevu.

Plzeň: Mezinárodní folklorní festival nabídne soubory i z Indie
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Diváci ale mají zároveň možnost seznámit se i s novými směry lidové hudby a tance. Pro zájemce je připraven bohatý hudební a taneční program, mohou se do tance zapojit v rámci tanečních dílen jak českého, tak i zahraničního folklorního tance, které povedou samotní účastníci festivalu. Vstup na všechny akce festivalu je zdarma. Hlavními partnery jsou město Plzeň a Nadace 700 let města Plzně.

I v letošním roce se vedle domácích plzeňských souborů, moravských a slovenských hostů, představí také zahraniční účinkující ze Španělska, Polska, Bulharska a nejexotičtějším souborem bude indický Kalamandir.

Hlavní festivalovou scénou v Plzni je prostředí U Branky ve Smetanových sadech. Vybraní hosté se představí i na scéně Historického víkendu na náměstí Republiky. Festival letos připomene dvě výročí. Jeden z hlavních organizátorů Soubor písní a tanců Jiskra z Plzně oslaví 60 let od svého založení. Výročí bude věnován samostatný program Jiskry na hlavní scéně U Branky v pátek od 20 hodin. V letošním roce uplyne také 20 let od úmrtí významné plzeňské etnografky, ředitelky Národopisného muzea Plzeňska Marie Ulčové. I toto výročí v rámci letošního festivalu připomenou organizátoři v pořadu Večerní muzikantské dostaveníčko, a to v sobotu od 19 hodin.

Vedle výročních pořadů se návštěvníci mohou těšit na speciální komponovaný pořad s názvem Silou lví, vzletem sokolím v sobotu od 11 hodin, který představí v zajímavých souvislostech historii sokolské organizace v Plzni. V rámci programu budou předvedeny originální exponáty z depozitáře Západočeského muzea v Plzni.

Kromě Plzně se Mezinárodní folklorní festival představil v Konstantinových Lázních a ve Vrčeni u Nepomuka.

Podrobný program včetně profilů letošních účinkujících naleznou zájemci ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

22:28 Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

V souvislosti s šířením některých zavádějících a nepravdivých informací týkajících se Memoranda o po…