Plzeň: Moře pro Božkovský ostrov bude dokončeno

30.04.2018 20:39

Městský obvod Plzeň 2 – Slovany požádal o poskytnutí finančních prostředků z Fondu životního prostředí města Plzně na druhou etapu projektu Moře pro Božkovský ostrov. Zastupitelé města Plzně schválili poskytnutí finančních prostředků ve výši 70 tisíc korun.

Plzeň: Moře pro Božkovský ostrov bude dokončeno
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

„V první fázi projektu byl na Božkovském ostrově instalován soubor osmi dřevěných sochartefaktů autora Pavla Černého znázorňující vznik života na zemi. Sochy byly vytvořeny ze dřeva pokácených stromů na Božkovském ostrově a jsou přesně umístěny a orientovány v kruhu podle světových stran. Druhá fáze projektu se týká dokončení obrazce, který spojí sochy v jeden celek, vznikne tak iluze ostrova v moři. Kruhový obrazec uprostřed celku je v současné době vyznačen v trávníku. V druhé fázi projektu budou obrysy obrazce osázeny kameny, uvnitř cest bude ve spodní vrstvě štěrk a povrch bude mlátový. Celý prostor podporuje environmentální výchovu dětí ve spojení s okolní přírodou,“ vysvětlil Petr Náhlík, náměstek primátora pro oblast dopravy a životního prostředí.

Celkové náklady na realizaci projektu druhé fáze činí 160 tisíc korun, dokončena by měla být v srpnu letošního roku. Dokončením díla dojde ke zpříjemnění odpočinkového místa u vstupu přes řeku Úslavu, kam chodí mnoho občanů s dětmi i mateřské školy na procházky. Přínosem také bude rozvoj pohybových schopností dětí, didaktická a environmentální výuka dětí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

16:29 Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

Letní program akcí stezky Industry Open startuje v polovině května. Návštěvníkům se po loňském úspěc…