Plzeň: Na Chodském náměstí lze bezpečněji přecházet, zmizely vyjeté koleje na zastávce

11.12.2022 20:13 | Tisková zpráva

Bezpečnější ostrůvek na přechodu pro chodce a nový povrch komunikace včetně zastávky v jízdním pruhu byl dokončen na Chodském náměstí. Za opravu, která neomezila dopravu ani na měsíc, zaplatila Správa veřejného statku města Plzně tři miliony korun včetně DPH.

Plzeň: Na Chodském náměstí lze bezpečněji přecházet, zmizely vyjeté koleje na zastávce
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Provoz se na Chodské náměstí díky rychlé práci firmy VIDA GROUP s. r. o. vrátil již v pátek 26. listopadu, stavební práce na přilehlých chodnících skončily 7. prosince.

Anketa

Dáte za Vánoce (v součtu výdajů) letos víc než loni?

hlasovalo: 11713 lidí

„Širší ostrůvek v přechodu pro chodce teď odpovídá platným předpisům, a hlavně je bezpečnější pro chodce i pro vozidla, která se tu v mírné zatáčce řadí do jízdních pruhů. Zlepšil se také povrch zastávky, kde byly vyjeté koleje. Stometrový úsek komunikace byl zprovozněn o 11 dní dříve, za což bych chtěl stavbařům poděkovat,“ řekl Aleš Tolar, náměstek primátora pro oblast dopravy a životního prostředí.

V místě, kde zastavují autobusy, byla odstraněna nevyhovující podkladová betonová deska a nahrazena novými konstrukčními vrstvami. Ve finále byly opraveny chodníkové obruby a také obnoveno vodorovné dopravní značení.

Díky dřívějšímu zprovoznění komunikace zde mohly zastavovat linkové autobusy firmy Arriva číslo 450421 z Plzně do Přeštic a noční linka číslo 440092 firmy Z-Group bus z Plzně přes Štěnovice do Blovic již od 29. listopadu, řidiči aut již nemuseli místo objíždět.

Opravu provedla firma VIDA GROUP s. r. o. Za stavbu, kterou pro město zajišťuje Správa veřejného statku města Plzně, město zaplatilo 3 083 071 korun včetně DPH.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Jak je to ve skutečnosti s daní z nemovitosti?

16:31 Jihlava: Jak je to ve skutečnosti s daní z nemovitosti?

Od roku 2009 s daní z nemovitých věcí městské zastupitelstvo nehýbalo. K částečnému navýšení se odho…