Plzeň: Nový tištěný průvodce představuje industriální památky města i regionu

15.09.2020 16:43

Druhý ročník festivalu Industry Open během léta zpřístupnil celou řadu technických památek a další zajímavá místa v Plzni a okolí. Pořádající organizace Plzeň – TURISMUS zároveň vydala nového tištěného Průvodce industriálem Plzeňského kraje. Je k dostání zdarma v Turistickém informačním centru města Plzně na náměstí Republiky vedle radnice.

Plzeň: Nový tištěný průvodce představuje industriální památky města i regionu
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Průvodce industriálem Plzeňského krajem představuje téměř 40 lokalit v Plzni a přilehlém regionu. Nechybí významné turistické cíle jako Plzeňský Prazdroj nebo bývalý kaolinový důl a Centrum Caolinum v Nevřeni, ale ani tipy na zajímavá místa, která by návštěvníkům mohla uniknout. „Asi nepřekvapí, že hlavními taháky jsou oba plzeňské pivovary nebo industriální areály, které dnes slouží kultuře, jako je DEPO2015 nebo plzeňská Papírna. V průvodci jsme však věnovali prostor i zajímavým místům, která jsou tak trochu skrytá, nebo podnikům, o jejichž nabídce komentovaných prohlídek málokdo ví,“ prozradila Alena Fialová z městské organizace Plzeň – TURISMUS, která průvodce připravovala.

Festival Industry Open, jehož druhý ročník skončil o prvním zářijovém víkendu, zpřístupnil téměř dvacítku míst a nabídl přes 110 dílčích akcí. Nejúspěšnější akcí festivalu byly komentované jízdy vlakem do jinak nepřístupného areálu Škodovky, kam se díky Industry Open během dvou srpnových víkendů svezlo na 600 účastníků. „Odhadovaná návštěvnost všech akcí festivalu se letos vyšplhala na cca 2500 účastníků, což vzhledem k omezeným kapacitám většiny akcí považujeme za úspěch. I druhý ročník festivalu nám tak i přes překážky, které letošní rok přinesl, ukázal, že zájem o industriální turismus je ze strany místních i turistů stále větší,“ vyhodnotila festival manažerka projektu Alena Fialová.

Průvodce industriálem Plzeňského kraje vznikl ve spolupráci organizace Plzeň – TURISMUS s oddělením cestovního ruchu Krajského úřadu Plzeňského kraje.

Více o celém projektu Industry Open najdou zájemci ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

13:37 Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

Již 34. ročník prestižního Mezinárodního pivního festivalu byl dnes zahájen na litoměřickém výstaviš…