Plzeň: Prezident Miloš Zeman se u nás seznámil s problémem spalovny

05.03.2015 21:17

S nově postaveným divadlem, zprovozněnou základnou městských dopravních podniků i s projektem Plzně jako Evropského hlavního města kultury seznámil primátor města Martin Zrzavecký prezidenta republiky Miloše Zemana.

Plzeň: Prezident Miloš Zeman se u nás seznámil s problémem spalovny
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

„Ve svých 70 letech vždycky přemýšlím o smyslu života. To není téma pro puberťáka, ba ani ne pro člověka ve středu produktivního věku. Nacházím smysl života v tom, že se člověk ohlédne za sebe a něco tam vidí. A to je právě role pro primátora, radní, zastupitele, daleko spíše než pro politiky na centrální úrovni, protože ti se tímto způsobem zhmotňovat příliš nemohou,“ řekl v úvodu přítomným zástupcům města prezident. Zmínil, že podle jeho názoru není nutná jedna obrovská investiční akce, ale že když jich je pět nebo deset a přinášejí radost a uspokojení občanům, tak je to přesně to ohlédnutí, které dodá dobrý pocit.

Primátor Martin Zrzavecký představil velké projekty, jež se podařilo od poslední návštěvy prezidenta loni v květnu zrealizovat. „Plzni se daří na poli kulturním, společenském i sportovním. Stejně tak nás ale trápí některé problémy, poslední dobu je to téma plzeňské spalovny,“ uvedl. Ke spalovně, jejíž realizaci zastavilo rozhodnutí soudu, se vyjádřil také prezident. Na jeden z dotazů uvedl, že v Malešicích funguje spalovna už dlouhá léta a je to podle jeho slov ku prospěchu hlavního města. Od té doby navíc technologie pokročila. Prezident přítomným sdělil, že spalování komunálního odpadu je daleko efektivnější než skládkování a vyjádřil podporu městu při realizaci tohoto projektu.

Tématem debaty s představiteli města a významných institucí byla i budoucnost české ekonomiky a vstup do eurozóny.

V závěru setkání se prezident podepsal do pamětní knihy, obdržel od primátora jako dárek bílá vína z Bohemia Sektu, dřevěnou loutku, půllitr s vybroušeným znakem města i šál se symbolikou Plzně jako Evropského hlavního města kultury.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: plzen.eu

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

22:09 Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

Dobrá zpráva pro peněženky téměř čtyř tisíc nájemníků městských bytů. Radnice jim vrátí rekordní pře…