Plzeň: Primátor Martin Zrzavecký se setkal se zástupci seniorů

16.04.2017 11:47

Primátor města Martin Zrzavecký přivítal dnes na radnici zástupce obvodních organizací Svazu důchodců České republiky. Na již pravidelném setkání se diskutovalo o problémech, se kterými se senioři v Plzni potýkají a probíraly se náměty na zlepšení života starších spoluobčanů.

Plzeň: Primátor Martin Zrzavecký se setkal se zástupci seniorů
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

„Jsem moc rád, že Vás mohu opět přivítat na našem společném setkání a dozvědět se, co Vás trápí, co byste chtěli zlepšit. Město Plzeň patří z hlediska kvality sociálních služeb mezi nejlepší města České republiky, ale i nadále pracujeme na zlepšování, včetně služeb pro naše seniory,“ přivítal primátor zástupce seniorů.

Diskutovalo se především o možnosti zavedení služeb domácího hospicu, využívání terénní pečovatelské služby, potravinové pomoci seniorům, dále o slevách na veřejnou dopravu, dostupnosti sociálního bydlení. Zástupce seniorů též zajímala problematika hazardu, personálních agentur a s tím spojeného nárůstu kriminality na území města nebo fungování spalovny v Chotíkově.

Předsedkyně krajské rady Svazu důchodců Bohumila Šmolíková poděkovala primátorovi za podporu jejich činnosti, kterou poskytuje Magistrát města Plzně a především odbor sociálních služeb. Ten v letošním roce již poosmé organizuje festival Senioři baví seniory, jenž se uskuteční 20. května v Měšťanské besedě. Předsedkyně pozitivně zhodnotila velmi využívanou službu Senior Expres, která byla jako první spuštěna právě v Plzni a stala se inspirací pro ostatní města v České republice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Praha 2 má nový poesiomat

19:06 Praha 2 má nový poesiomat

Návštěvníci Sadů Svatopluka Čecha na Vinohradech mají od včerejšího dne novou atrakci – hrací skříňk…