Plzeň: Primátor, hejtman a biskup podpořili Tříkrálovou sbírku

08.01.2018 14:54

Za zpěvu koledy My tři králové vyšli dnes dopoledne na svoji pouť centrem města tři králové v podání plzeňského primátora Martina Zrzaveckého, hejtmana Plzeňského kraje Josefa Bernarda a biskupa Plzeňské diecéze Tomáše Holuba. Doprovod jim dělali malí zpěváci z Dětského pěveckého sboru Jiřičky Plzeň. Až do dnešních 17:30 hodin se mohou Plzeňané zdarma svézt speciální Tříkrálovou tramvají. Jízdu jim zpestří koledníci a řada hudebních sdružení a zpěváků.

Plzeň: Primátor, hejtman a biskup podpořili Tříkrálovou sbírku
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

„Tříkrálová sbírka je na prvním místě v důvěryhodnosti, což dokazuje i fakt, kolik se vybere v Plzni a plzeňském regionu peněz. Jsem moc rád, že mohu podpořit již 18. ročník této sbírky,“ řekl primátor Martin Zrzavecký. Koledníci oslovovali zpěvem známých písní kolemjdoucí na ulici, ale spousta Plzeňanů a návštěvníků za nimi přicházela samo. Na své dnešní pouti městem nevynechali Kašpar, Melichar a Baltazar návštěvu plzeňské radnice, biskupství, hejtmanství, Západočeskou univerzitu v Plzni, ale zavítali i do Fakultní nemocnice Plzeň a do Plzeňského Prazdroje.

Výtěžek z Tříkrálové sbírky opět pomůže sociálním službám i jednotlivcům v plzeňské diecézi. „Z vykoledovaných peněz zůstává 65 procent v místě výběru, dalších 15 podpoří projekty v rámci plzeňské diecéze, 10 procent jde na humanitární pomoc v zahraničí, pět procent zůstává na centrální úrovni Charity České republiky a pět procent je určeno na režii sbírky,“ uvedl ředitel Městské charity Plzeň Pavel Janouškovec. V roce 2017 vynesla Tříkrálová sbírka v plzeňské diecézi celkem 4,408 milionu korun.

Skupinky koledníků mohou občané měst po celé České republice potkat až do 14. ledna. Celostátní akci pořádá Charita České republiky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Proběhla velká úklidová akce dobrovolníků

22:28 Liberec: Proběhla velká úklidová akce dobrovolníků

Statutární město Liberec opět podporovalo dobrovolníky, kteří se připojili k úklidové akci Ukliďme L…