Plzeň: Revitalizaci Americké – Sirkové představí architekti v terénu

15.06.2018 8:35

Oživení území Americké – Sirkové pokračuje. Ve středu 20. června od 14 do 19 hodin seznámí městští architekti s navrženým konceptem revitalizace prostoru křižovatky ulic Americká a Sirková.

Plzeň: Revitalizaci Americké – Sirkové představí architekti v terénu
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Návrh vychází mimo jiné z územní studie Plzeň, Americká – Sirková, která byla Plzeňanům představena v lednu 2018. V návaznosti na to jsou zájemci zváni k dalšímu společnému plánování tohoto prostoru. Plánovací den proběhne ve středu 20. června ve stanu před bývalým Priorem. Ve třech blocích, které se budou opakovat ve 14, 16 a 18 hodin, bude návrh prezentován uceleně.

„Navazujeme na lednové představení územní studie, která stanovila základní podmínky pro budoucí podobu celého více než jedenácti hektarového území mezi Americkou ulicí, Denisovým nábřežím a Nádražní ulicí. Předsevzali jsme si tehdy další informování veřejnosti tak, aby se součástí změny prostoru, který zkráceně nazýváme Americká – Sirková, stali i jeho obyvatelé, uživatelé a návštěvníci. Plánovací den je tak další příležitostí, jak se společně propojit, sdílet názory a konzultovat,“ řekla ředitelka Útvaru koncepce a rozvoje města Plzně Irena Vostracká.

Plánovací den bude věnován konceptu revitalizace prostoru křižovatky Americká – Sirková a jejího bezprostředního okolí. „Jedná se o veřejné prostranství o velikosti přibližně tři hektary, které je ve vlastnictví města, a tudíž můžeme relativně rychle přistoupit k jeho oživení. Považujeme to za zásadní krok a impulz, který může pomoci kvalitnímu rozvoji celého řešeného území,“ vysvětlil spoluautor konceptu z Útvaru koncepce a rozvoje města Plzně architekt Jaroslav Holler.

Návrh revitalizace prostoru křižovatky vychází ze čtyř základních cílů. Z místa by měla vzniknout především důstojná brána do města. Tímto prostorem denně projde více než 30 tisíc lidí a je to pro mnoho návštěvníků první setkání s městem po příjezdu autobusem nebo vlakem. Druhým cílem je dobrá adresa. Cílem je vytvořit prostor, kde lidé budou chtít žít a trávit čas. Dané místo by se mělo především stát moderním přestupním uzlem, kde na sebe bude navazovat několik druhů dopravy. Posledním cílem je bezpečnost a udržitelnost prostředí.

Revitalizace prostoru křižovatky Americká – Sirková je projekt, který chce prostřednictvím kvalitního architektonického a materiálového řešení dosáhnout co nejrychlejšího oživení daného veřejného prostranství tak, aby odpovídalo významu místa a vytvořilo podmínky pro další kvalitní rozvoj celého území. Vznikající studie podrobněji řeší ústřední prostor rozsáhlejší lokality, pro kterou byla v roce 2017 odsouhlasena Zastupitelstvem města Plzně územní studie Plzeň, Americká – Sirková. Vznikající studie pracuje s veřejným prostorem o velikosti přibližně tři hektary, který je ve vlastnictví statuárního města Plzně.

Více informací naleznou zájemci ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

16:29 Plzeň: Novinkou letošního programu Industry Open je likérka v Prádle

Letní program akcí stezky Industry Open startuje v polovině května. Návštěvníkům se po loňském úspěc…