Plzeň: Sobotní oslavy zahájila veselice v pivovaru

18.01.2015 10:12

Původní a stále živá pivovarská řemesla, staročeská veselice ukazující to pravé české, které svým věhlasem překračuje hranice země, speciální pivovarská pošta a atraktivní prohlídky návštěvnické trasy s ochutnávkou piva. Tak se, kromě jiných, Plzeňský Prazdroj zapojil do slavnostního otevření města evropské kultuře.

Plzeň: Sobotní oslavy zahájila veselice v pivovaru
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Na hlavním nádvoří mohou návštěvníci ochutnat pokrmy ze staročeské zabijačky, přihlížet pod ruce bednářům vytvářející pivovarský sud nebo poslat kamkoli do světa speciální pohlednici. V den, kdy se Plzeň stane Evropským hlavním městem kultury pro rok 2015, připravili organizátoři i doprovodný program. Kromě vystoupení plzeňského lidového souboru Mladina se mohou ti, co do pivovaru přijdou, těšit také na orchestr Péro za Kloboukem, Divadlo Studna, artistu Nového cirkusu nebo na pětičlennou plzeňskou skupinu Estela Fuego.

Zázemí poskytl Plzeňský Prazdroj prvním vzácným hostům, kteří na oslavu zavítali. Městští radní v čele s primátorem Martinem Zrzaveckým se v secesním salonku setkali například s ministrem kultury Danielem Hermanem, europoslancem Jiřím Pospíšilem, některými poslanci Parlamentu a senátory nebo velvyslanci převážně z evropských zemí.

Už dopoledne mohli lidé v ulicích centra potkat některé z umělců, kteří se do programu zahajovacího ceremoniálu zapojili.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: plzen.eu

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…