Plzeň: Sportmanii 2020 navštívilo 48 tisíc zájemců

24.08.2020 20:33

Město Plzeň pořádalo Sportmanii počínaje Olympijským parkem Rio 2016 už popáté. „Letošní ročník Sportmanie Plzeň se velmi vydařil. Díky úsilí organizátorů jsme dokázali, že i v současné době je možno uskutečnit takto velkou akci v souladu s opatřeními a umožnit rodinám skvělou zábavu. Vysoká návštěvnost svědčí o tom, že Plzeňané tuto akci vyhledávali. Jsem hrdý, že jsem mohl Sportmanii podporovat,“ uvedl první náměstek primátora města Plzně Roman Zarzycký.

Plzeň: Sportmanii 2020 navštívilo 48 tisíc zájemců
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Vzhledem k vládním opatřením v boji proti koronaviru, která pořadatelé důsledně dodržovali, tvořily základ areálu tři oddělené sektory. V sektoru amfiteátr na hlavním podiu se konaly například taneční workshopy a jumping, druhý sektor se věnoval kolektivním sportům a třetí individuálním sportům. U vstupů do jednotlivých sektorů byla instalována počitadla, která neustále sledovala aktuální počet návštěvníků.

Oficiálně Sportmanii zahájil v sobotu 15. srpna primátor města Plzně Martin Baxa spolu s prvním náměstkem primátora Romanem Zarzyckým a zástupci některých městských obvodů. Diváky z podia pozdravili i olympionici Kateřina a Matthew Emmons a další hosté.

Program nabízel kromě sportovních aktivit, které se vždy po třech dnech střídaly, také bohatý doprovodný program. Zahrnoval sportovní, taneční a pěvecká vystoupení. Doprovodný program na hlavním podiu zajišťovalo Krašovská Aktivity centrum Plzeň. Během devíti dní akce měli návštěvníci možnost získat podpisy desítek sportovních legend i současných reprezentantů.

Každý den Sportmanie Plzeň 2020 odstartovala rozcvičkou, součástí akce byly autogramiády, odborné přednášky i veřejné besedy, např. nad koncepcí rozvoje sportu v Plzni do roku 2030.

V průběhu devítidenní akce naštěstí nedošlo k žádnému vážnějšímu zranění, záchranáři na místě ošetřili jen několik osob s drobnými oděrkami či nevolností.

„Celý tým se postaral o hladký průběh a svým úsilím jsme nabídli asi nejlepší zázemí pro sportovní kluby v historii akce. Za sebe jsem hrdý na Plzeňany, že se podařilo vyběhat 27 tisíc korun pro hendikepované sportovce. Běhu Rozběháme Sportmanii Plzeň se totiž zúčastnilo na tři tisíce běžců,“ zhodnotil vydařenou akci vedoucí Odboru sportu, Smart Cities a podpory podnikání Magistrátu města Plzně Přemysl Švarc, jehož odbor měl Sportmanii Plzeň 2020 na starosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

20:27 Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

Neřešte úřední hodiny a neztrácejte čas u přepážky. Mějte místní poplatky jednoduše pod kontrolou a …