Plzeň: Strážníci ve Skvrňanech by měli získat nové zázemí

07.03.2017 21:16

Strážníci ze služebny městské policie ve Skvrňanech, která se nachází v prostorech bývalé školy v ulici Terezie Brzkové, by měli získat nové zázemí. Jako vhodný objekt, kam strážníky ze stísněných a tedy nevyhovujících prostor přestěhovat, byla vytipována budova bývalé školky v ulici Karla Steinera 10A.

Plzeň: Strážníci ve Skvrňanech by měli získat nové zázemí
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

V souvislosti s tím Rada města Plzně schválila zajištění financování rekonstrukce objektu bývalé školky, a to ve výši 8,821 milionu korun, stejně tak schválila zařazení akce do seznamu stavebních investic bytového odboru.

„V současné době se zpracovává projektová dokumentace pro stavební povolení. Po jejím dokončení a vydání stavebního povolení vypíšeme výběrové řízení na zhotovitele stavby. S dokončením rekonstrukce a přestěhováním služebny se počítá v druhé polovině roku 2018,“ uvedl primátor Martin Zrzavecký.

„Rekonstrukci bychom kryli prostředky z Fondu rozvoje a rezerv Města Plzně, přičemž s vedením městského obvodu Plzeň 3 bylo dohodnuto, že 50 procent celkových nákladů na rekonstrukci uhradí obvod ze svého rozpočtu. Z fondu proto předfinancujeme i předpokládanou spoluúčast obvodu a až nám částku obvod uhradí, převedeme prostředky zpět do rezervy,“ řekl ekonomický náměstek Pavel Kotas. Podle jeho slov se jedná se opravdu o důležitý počin, protože služebna městské policie v zadních Skvrňanech je dlouhodobě umístěna v nevyhovujících a stísněných prostorách. „Objekt Karla Steinera neměl dlouhou dobu jiné využití, než je výpůjčka modelářům. Tímto krokem se pomůže nejen jim, ale i městské policii. Je to skvělý příklad efektivního využití nově opravené budovy a spolupráce městského obvodu a města. Velice si té dohody vážíme, a proto předfinancováváme z města, aby se začalo co nejdříve realizovat,“ doplnil Pavel Kotas.

Budova na adrese Karla Steinera 10A, která je ve vlastnictví statutárního města Plzeň, byla původně určena a řešena jako samostatný pavilon mateřské školy s propojením na ostatní pavilony. V současné době objekt využívá pouze Klub železničních modelářů Plzeň, který tam prováděl jen základní údržbu bez větších oprav, do objektu už několikrát zateklo střechou. „Celkově je dvoupodlažní budova v nedobrém stavu,“ dodal Pavel Kotas.

Pro služebnu by mělo být upraveno a zrekonstruováno přízemí včetně zřízení nového vstupu do objektu, vybudování přístupu a parkovacích stání. Upraven bude i prostor v prvním patře pro využití Klubu železničních modelářů včetně zachování stávajícího vstupu do objektu pro klub s navazujícím schodištěm. Projekt počítá s opravou střechy, zateplením objektu, výměnou oken a dveří, provedením nových vnitřních instalací a úpravou okolí.

Předpokládaná cena stavebních prací je dle vypracované studie odhadována na zhruba 8,1 milionu korun včetně DPH. Částka za vypracování projektové dokumentace pro stavební povolení a pro provedení stavby bude činit 351 tisíc korun, náklady na dozor budou zhruba 370 tisíc korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jan Farský byl položen dotaz

Proč jste jako jiní neodpověděli na otázky týkající se svobody projevu?

https://beta.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Prekvapeni-ze-SPOLU-Vondra-zaslal-odvaznou-odpoved-Muze-mit-dohru-755196. Je to proto, že máte máslo na hlavě, protože jste to hlavně vy, kdo tu chce omezit svobodu slova - vy to tedy nazýváte boj s dezinformacemi, ale přitom ani nejste schopni definova...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: Město hledá pohodlnější mobiliář pro zahrádky v centru

16:14 Kopřivnice: Město hledá pohodlnější mobiliář pro zahrádky v centru

Městský mobiliář před cukrárnou v centru čeká výměna. Na základě prvních zkušeností a připomínek náv…