Plzeň: Světovar se dočasně otevřel kultuře

22.03.2012 11:10

Vernisáží výstavy sochaře Jiřího Beránka Síla ticha byl včera v areálu Světovar zahájen cyklus jarních kulturních dílen s názvem Světovar 2012: OTEVŘENO.

Plzeň: Světovar se dočasně otevřel kultuře
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Prostory bývalého pivovaru, kde má do roku 2015 vzniknout multižánrové kulturní centrum 4x4 Cultural Factory, se tak na měsíc otevřely kultuře ještě v období před chystanou rekonstrukcí.

Při slavnostním zahájení zazněla hudební improvizace netradičního tria Vladimíra Václavka, Miloše Dvořáčka a Ondřeje Smeykala. Vernisáže se za město zúčastnili primátor Martin Baxa a náměstkyně pro kulturu Eva Herinková.

Výstava, která je tematicky zaměřená na spojení krásy bývalého industriálního prostoru s uměleckým dílem, bude k vidění až do 21. dubna, a to od úterý do soboty od 14 do 19 hodin. Pro návštěvníky Světovaru je připraven bohatý doprovodný program. Semináře, besedy s odborníky a veřejné workshopy se budou konat každý pátek a sobotu. Zájemci se zde například blíže seznámí s projektem přestavby areálu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: plzen.eu

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

16:14 Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

Koncem předloňského léta mohli Vyškované mezi dálničním přivaděčem a rybníkem Kačencem obdivovat mno…