Plzeň: Vánoční tramvaj se představí o prvním adventu

27.11.2020 18:35

V neděli 29. listopadu vyjede z vozovny Slovany na svou první okružní jízdu speciálně vyzdobená vánoční tramvaj. Zpříjemňovat předvánoční čas bude v Plzni již potřetí a stejně jako v minulém roce bude kromě vnějšího polepu vyzdoben i interiér vozu.

Plzeň: Vánoční tramvaj se představí o prvním adventu
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Od pondělí bude vánoční tramvaj vozit cestující na pravidelné lince 2 vždy v pracovních dnech, o víkendech se s ní cestující svezou na lince 4, a to minimálně do konce prosince.

Anketa

Jste pro otevření obchodů a restaurací?

59%
41%
hlasovalo: 21549 lidí

V neděli 29. listopadu bude vánoční tramvaj jezdit na trase Palacké náměstí – Mikulášské náměstí. Orientační časy odjezdu z Palackého náměstí jsou následující: 16:25, 16:55, 17:25, 17:55, 18:25 a 18:55. Jízdné bude v neděli zdarma.

„V předešlých dvou letech jsme na naši vánoční tramvaj dostávali velké množství pozitivních ohlasů od malých i velkých cestujících. Rozhodli jsme se proto v tradici pokračovat i letos. Myslím, že zvláště v této nelehké době je třeba šířit radost a věřím, že vánoční tramvaj vykouzlí na tvářích lidí v ulicích nejeden úsměv,“ uvedl Roman Zarzycký, první náměstek primátora a předseda představenstva Plzeňských městských dopravních podniků.

Na výzdobě tramvaje se intenzivně pracovalo skoro celý týden. Kromě celoplošného polepu, na kterém se letos objevují i dominanty plzeňského náměstí, je tramvaj vyzdobena přibližně dvěma tisíci světýlek a také vánočními dekory v interiéru. Přenášet vánoční náladu tak na cestující bude i po dobu jízdy.

Podrobné jízdní řády budou zveřejněny na webových stánkách ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

7:37 Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

Po několika měsících provedlo město Děčín spolu s technickými službami další test kontejneru na směs…