Plzeň: Vyhledávaná interaktivní výstava přenese děti do doby kamenné

12.11.2021 20:27 | Tisková zpráva

Mamuti, veleještěři a pralidé doby kamenné se usadili v plzeňském obchodním a zábavním centru Rokycanská. Od 12. do 21. listopadu 2021 se zde koná oblíbená putovní výstava s názvem Doba kamenná. Malí návštěvníci se mohou vypravit zpět časem do doby, kdy svět patřil velkým mamutům, vznikaly jeskynní malby a prapředci hojně využívali kámen na výrobu nástrojů a zbraní. Vstup je zdarma.

Plzeň: Vyhledávaná interaktivní výstava přenese děti do doby kamenné
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Interaktivní a edukativní výstava Doba kamenná je přístupná denně. Komentované prohlídky trvají přibližně 40 až 50 minut a začínají vždy v celou hodinu, a to ve všední dny od 9 do 18 hodin, o víkendech v čase 10 až 17 hodin. Dopolední program je ve všední dny vyhrazen zejména mateřským a základním školám. Odpoledne pak bude prostor věnovaný rodinným výpravám či zájmovým skupinám. Vždy je nutné si termín předem rezervovat na webových stránkách ZDE.

„Výstava byla k vidění například v Praze, Ostravě nebo Hradci Králové a všude slavila velký úspěch. Na rozdíl od mnohých muzeí a galerií si vystavené exponáty mohou příchozí osahat, potěžkat, vyzkoušet. Což vedle poutavého výkladu interaktivní výstavě přidává na atraktivitě. Věříme, že expozicí nadchneme také plzeňské děti,“ uvedl Milan Panuška, ředitel centra ze společnosti CBRE, která centrum spravuje.

Veškeré informace, týkající se výstavy a rezervace prohlídek, jsou ZDE nebo na facebooku centra.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Proč jste odpískali jednání o penzích?

Nemyslíte, že jste tím koalici nahráli na smeč, že bude tvrdit, jak ona něco prosadila, že vás přizvala k jednání, ale vy jste to odmítli? Kdybyste jednali dál, mohli jste předložit vlastní návrhy, možná by neprošli, ale bylo by evidentní, že jste je podali a chtěli jste reformu, která je potřeba ře...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Rekonstrukce kanalizace a komunikace v Šantově ulici

19:27 Olomouc: Rekonstrukce kanalizace a komunikace v Šantově ulici

Kompletní obnovou uličního profilu projde slepý úsek Šantovy ulice od parkoviště po tř. 17. listopad…