Plzeň: Výstava na radnici přibližuje 20 let činnosti Tandemu

14.05.2017 16:58

Dvacetileté aktivity koordinačního centra česko-německých výměn mládeže Tandem v Plzni a v německém Řezně přibližuje výstava v mázhauzu radnice.

Plzeň: Výstava na radnici přibližuje 20 let činnosti Tandemu
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Tandem se v současné době věnuje podpoře setkávání mládeže, žáků i předškolních dětí, dalšímu vzdělávání odborných i dobrovolných pracovníků s mládeží a navazování nových česko-německých partnerství. Aktuální otázkou je spolupráce na památných místech a občanské vzdělávání.

Fotografie: A. Jarošová

Vernisáž výstavy se uskutečnila ve středu 10. května za účasti českých i německých představitelů Tandemu, vedení města Plzně i zástupců Plzeňského kraje, rektora Západočeské univerzity Miroslav Holečka a dalších hostů. Plzeňský primátor Martin Zrzavecký se před zahájením výstavy s členy delegace setkal a diskutoval s nimi.

Primátor zdůraznil důležitost vzdělávání jako takového, i nutnost motivovat děti a mládež učit se německý jazyk. „Jsme sousedé, německým firmám se u nás daří, bylo by proto vhodné, aby znalost němčiny získalo co nejvíc mladých lidí,“ řekl. Členové české strany delegace se shodli, že i když se v současné době děti a mládež prioritně věnují angličtině, stoupá v posledních letech počet těch, kteří se učí německý jazyk.

Fotografie: A. Jarošová

„Tandem má například projekt Němčina nekouše, který si klade za cíl zvýšit zájem o výuku němčiny na českých základních školách. Snažíme se motivovat  žáky pátých až devátých tříd k volbě němčiny jako svého druhého cizího jazyka a školit učitele, aby si osvojili metodu jazykové animace,“ uvedl ředitel plzeňského centra Tandem Jan Lontschar.

Fotografie: A. Jarošová

Koordinační centrum Tandem v Plzni bylo zřízeno v roce 1997 na základě společného prohlášení ministra školství, mládeže a tělovýchovy České republiky a spolkové ministryně pro rodinu, seniory, ženy a mládež Spolkové republiky Německo. Je organizační součástí rektorátu Západočeské univerzity v Plzni a metodicky je vedeno Odborem pro mládež MŠMT.

Výstavu v mázhauzu radnice si mohou návštěvníci prohlédnout do 31. května 2017.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

20:27 Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

Přísné podmínky dotačního programu pozastavují v tuto chvíli projekt výstavby parkovacího domu v uli…