Plzeň: Výstava ukazuje radost z pohybu

30.09.2021 19:44 | Tisková zpráva

Sportovní klub vozíčkářů Praha (SKV Praha) ukazuje v Plzni, jak pomáhá lidem se zdravotním handicapem zapojit se do aktivního života. Ke svému 30. výročí vzniku připravil klub putovní fotografickou výstavu, která má zastávku také v plzeňské Papírně na Slovanech. V pondělí 27. září tam slavnostní vernisáží začala výstava s názvem SKV30! Trvá do 8. října a záštitu nad ní převzal primátor města Plzně Martin Baxa.

Plzeň: Výstava ukazuje radost z pohybu
Foto: Libor Sváček, archiv MCU.cz
Popisek: Plzeň

„Sílu sportu a radost z pohybu se podařilo zachytit několika vystavujícím fotografům, kteří dokumentují činnost našeho klubu, který začínal před třemi desítkami let skromně pouze s jedním oddílem stolního tenisu. Dnes zahrnuje sedm sportovních oddílů – stolní tenis, lyžování, florbal, outdoor, potápění, tanec a orientační závod – a sdružuje přes 140 aktivních sportovců z celé republiky a desítky dalších dobrovolníků a spojenců,“ uvedla předsedkyně klubu Michaela Krunclová, která je sama po autonehodě na vozíku. „Sport vnímáme jako nepostradatelnou součást v životě každého člověka – včetně handicapovaných. A věříme, že výstava ke sportu přivede více handicapovaných, ale i sportovních asistentů,“ dodala. Upozornila i na to, že ale sportování není pro lidi na vozíku tak samozřejmou věcí jako pro zdravého člověka. Jedni´m z du°vodu° jsou vysoke´ financˇni´ na´klady na sport vozi´cˇka´rˇu°, protože ne kazˇdy´ si mu°zˇe zakoupit třeba svu°j vlastni´ handbike, tedy speciální kolo poháněné rukama, jehozˇ cena je více než 100 tisíc korun. Právě půjčování nezbytných sportovních pomůcek je vedle samotného organizování sportovních aktivit důležitou službou, kterou SKV Praha poskytuje. Nedílnou součástí SKV Praha jsou pak asistenti a dobrovolníci.

Výstava do Plzně doputovala z Prahy, z Plzně se chystá do Strakonic a poté Českých Budějovic.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

16:14 Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

Duševní zdraví a osobní rozvoj mladé generace podporují nově otevřené tzv. terapeutické a seberozvoj…