Plzeň má pětihvězdičkový domov pro seniory

01.04.2017 19:49

Plzeňský Domov pro seniory Senior residence Terasy získal v březnu v systému hodnocení Značka kvality v sociálních službách pět hvězd, tedy nejvyšší možné ocenění. Jde o systém externí certifikace, který je založen na udělování hvězd od jedné do pěti, nejvyšší kvalitě odpovídá pět. Hodnotitelé posuzují všechny důležité aspekty poskytování sociální služby pouze z pohledu samotného uživatele. Značku kvality zaštiťuje Asociace poskytovatelů sociálních služeb České republiky.

Plzeň má pětihvězdičkový domov pro seniory
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Hodnotitelé v závěrečné zprávě mimo jiné uvedli, že péče v Senior residence Terasy je na velmi vysoké úrovni. Zaměstnanci uplatňují lidský a laskavý přístup k obyvatelům a zároveň využívají moderní metody péče. Domov nabízí velmi vysokou kvalitu v oblasti stravování, vaří ve vlastní domácí kuchyni, nabízí několik diet a využívá služeb nutričního terapeuta. Obyvatelé si mohou u snídaně a u oběda vybrat ze dvou druhů jídla a z několika nápojů, pro velikost porcí nejsou žádná omezení. Prostředí domova je dobře uspořádáno, všude je čisto a příjemná vůně.

„Získaného ohodnocení si skutečně moc vážím. Je potřeba si uvědomit, že do tohoto dobrovolného hodnocení se hlásí jen ta nejlepší zařízení, a patřit k nejlepším mezi těmi dobrými, to je určitě velká pocta a velký závazek do budoucnosti. Kvalita se totiž musí po dvou letech obhajovat,“ řekla ředitelka domova Milada Brašnová.

Senior residence Terasy poskytují pobytovou službu v síti registrovaných sociálních služeb Plzeňského kraje s pověřením výkonu služby obecného hospodářského zájmu. Patří k menším pobytovým službám, pečují o 52 seniorů, což jim umožňuje individuální přístup k uživatelům. „Rovněž můžeme okamžitě uvádět do praxe nové koncepty péče, terapie i všechna zlepšení a hned si od obyvatel domova ověřit zpětnou vazbu,“ uvedla ředitelka. Dodává, že všechno úsilí personálu směřuje k tomu, aby se zde obyvatelé Teras cítili jako doma.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

20:27 Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

Přísné podmínky dotačního programu pozastavují v tuto chvíli projekt výstavby parkovacího domu v uli…