Plzeň nezvýší nájemné o inflaci u nebytových prostor v majetku města

10.02.2022 14:51 | Tisková zpráva

Plzeň nebude zdražovat pronájmy svých nebytových prostor. Radní Plzně rozhodli, že město navýšení nájemného o inflaci za rok 2021 u nájemních smluv na nebytové prostory ve svém majetku letos neuplatní. Inflace, kterou vyhlašuje Český statistický úřad, činila 3,8 procenta za rok 2021.

Plzeň nezvýší nájemné o inflaci u nebytových prostor v majetku města
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

„V nájemních smlouvách, kde je možnost navýšení nájemného o inflaci, jsme se rozhodli tuto možnost nevyužít. Cílem je zmírňovat negativní dopady koronavirové krize a omezující opatření vlády a též skokové navýšení cen energií. Nechceme tedy dále zatěžovat nájemce v době vleklé zdravotní krize s dalším navyšováním cen nájmů,“ vysvětlil primátor města Plzně Pavel Šindelář.

„Díky nezvýšení nájemného u nebytových prostor zmírníme propad příjmů nájemců a pokračujeme tak ve snaze města podporovat nájemce prostorů nesloužících k bydlení. Částka, o kterou nájemci v prostorách ve správě Bytového odboru Magistrátu města Plzně zaplatí méně oproti původnímu předpisu, je zhruba 680 tisíc korun,“ doplnil David Šlouf, náměstek pro oblast ekonomickou, bytovou, sociální začleňování a nakládání s majetkem.

Rada města Plzně doporučuje městským obvodům postupovat analogicky, tedy ve vztahu k nebytovým prostorům v jejich trvalé správě nezvyšovat nájemné o míru inflace.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.