Plzeň si připomene 70. výročí lidické tragédie

05.06.2012 15:14

Ke kamennému pomníčku v centrálním parku na Lochotíně se vrátily záhony růží. Od roku 1982 měly připomínat vyhlazení značné části obyvatel Lidic německými nacistickými okupanty.

Plzeň si připomene 70. výročí lidické tragédie
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Později růžové záhony zanikly a zůstal jen zapomenutý pomníček. To vše se díky iniciativě Majáku Plzně mění. Záhony růží byly na začátku května za podpory veřejnosti obnoveny a ve spolupráci s městským obvodem a Památníkem Lidice se tady 11. června od 18 hodin uskuteční vzpomínková akce, která připomene 70. výročí lidické tragédie.

Při pietní vzpomínce vystoupí děti ze 78. mateřské školy, Plzeňský dětský sbor a sólistka státní opery v Buenos Aires Lídice Robinson. Růžové záhony budou doplněny o další růže, a to z lidického sadu, který vznikl v 50. letech minulého století z iniciativy britského spolku Lidice budou žít, a které s sebou přivezou pamětníci lidických událostí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: plzen.eu

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Chcete bydlet v městském bytě? Přihlaste se do elektronické aukce

13:37 Olomouc: Chcete bydlet v městském bytě? Přihlaste se do elektronické aukce

Začíná historicky první aukce nájemního bydlení v Olomouci. Registrační kolo tohoto výběrového řízen…