Plzeň zve na diskuzi o vzhledu restauračních předzahrádek

01.10.2022 15:28 | Tisková zpráva

Útvar koncepce a rozvoje města Plzně (ÚKRMP) připravuje aktualizaci stávajících pravidel pro umisťování a vzhled restauračních předzahrádek. Vznikne tak další manuál, který má za cíl zpříjemnit pobyt v centru města. K dané problematice připravil útvar na úterý 4. října od 16 hodin procházku s diskuzí.

Plzeň zve na diskuzi o vzhledu restauračních předzahrádek
Foto: Libor Sváček, archiv MCU.cz
Popisek: Plzeň

„Je třeba mít na paměti, že předzahrádky slouží k oživení městských ulic – venkovního pobytového prostoru, a tak by se k nim mělo, jak z hlediska umisťování, tak jejich vzhledu, přistupovat. Pokud ze sebe mají gastroprovozy a veřejný prostor vzájemně benefitovat, neměly by se předzahrádky vůči svému okolí uzavírat a tvořit bariéry pro pěší,“ řekla Vladimíra Martinovská z Ateliéru veřejného prostoru ÚKRMP.

„V tuto chvíli máme připravenou pracovní verzi manuálu, který by měl nahradit stávající pravidla. Kromě umísťování restauračních předzahrádek by měl nový dokument řešit i jejich případné ohrazení, zastínění a vybavení, ale také vést ke zjednodušení vyřízení povolení,“ uvedl architekt Jaroslav Holler, vedoucí Úseku veřejného prostoru ÚKRMP. „Neradi bychom ale dělali rozhodnutí od stolu, proto se obracíme na zástupce restaurací a kaváren a chceme slyšet jejich názor. Z tohoto důvodu chystáme na 4. října procházku s diskuzí s provozovateli a zvána je i veřejnost,“ dodal Jaroslav Holler.  Začátek procházky je v 16 hodin v prostoru U Branky.

Restaurační předzahrádky mají pozitivní vliv na oživení města, a proto se město Plzeň snaží podporovat jejich vznik. Počet předzahrádek v centrální oblasti se díky tomu v posledních letech velmi zvýšil. Manuál restauračních předzahrádek bude iniciovat i zjednodušení procesu vyřizování záboru pro předzahrádky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

13:37 Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

Již 34. ročník prestižního Mezinárodního pivního festivalu byl dnes zahájen na litoměřickém výstaviš…