Plzeňané se mohou zapojit do plánování dalšího rozvoje města

24.05.2018 17:31

Strategický plán města Plzně je téměř hotový. Důležitý dokument, který určuje budoucí podobu a rozvoj Plzně, projednávají v současné době zastupitelstva městských obvodů a konečné slovo bude mít koncem června zastupitelstvo města. O tom, jakými projekty zahájit naplňování plánu, budou diskutovat zástupci Útvaru koncepce a rozvoje města Plzně společně s veřejností v úterý 29. května od 16 hodin v hotelu Angelo.

Plzeňané se mohou zapojit do plánování dalšího rozvoje města
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

S vizí, pěti základními cíli i celým strategickým plánem se lidé mohou seznámit předem na uvedeném webu. Zde je možné svoje tipy na naplňování pěti cílů směřujících k ještě lepší Plzni zasílat také online do 31. května. Získané podněty budou po setkání vyhodnoceny a použity jako podklad pro naplňování Strategického plánu města Plzně v následujících letech.

Hlavním smyslem Strategického plánu města Plzně je organizace rozvoje města a koordinace jednotlivých zájmů tak, aby město prosperovalo jako celek. Strategický plán reaguje na dlouhodobé potřeby města a zároveň musí zohledňovat možnosti rozpočtu. V prosinci 2016 schválilo Zastupitelstvo města Plzně analytickou část Strategického plánu města Plzně.

V návaznosti na to bylo formulováno pět strategických cílů a navrženo více než osmdesát aktivit, které povedou k jejich řešení a naplňování. Do přípravy Strategického plánu města Plzně se doposud aktivně zapojilo více než 350 odborníků a více než 2500 obyvatel Plzně přispělo svým názorem.

Na setkání je zván každý Plzeňan, který se chce podělit o svoje konkrétní návrhy, nutná je pouze předchozí registrace na webu ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…