Plzeňské ulice oživí nový kulturní projekt pražské společnosti

22.01.2012 21:29

Dvouletý grant na podporu uskutečnění kulturního projektu „Živá ulice“ (následovníka letního festivalu Na ulici) na období 2012 – 2013, který vyhlásilo město Plzeň prostřednictvím Odboru kultury MPP, získalo občanské sdružení ART Prometheus. Festival by se měl konat po celé léto (červen až září) s jedním uceleným minimálně sedmidenním multižánrovým blokem, který se uskuteční v termínu od poloviny července do poloviny srpna.

Plzeňské ulice oživí nový kulturní projekt pražské společnosti
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Podmínky grantového řízení splnili celkem dva žadatelé. Oba předkladatelé projektu se snažili najít inovativní formy oživení prostoru centra města Plzně v souladu se zadávacími podmínkami vyhlášeného dvouletého grantu. Hlavním rozdílem mezi nimi a rozhodujícím kritériem pak byla schopnost naplňování evropského rozměru programové nabídky, a tím i reálné konkurenceschopnosti v rámci mezinárodní kulturní scény. Zastupitelstvo návrh kulturní komise na poskytnutí dotace ve výši tři miliony korun společnosti ART Prometheus schválilo.

Občasné sdružení ART Prometheus je známým a uznávaným promotérem divadla v netradičních prostorách, který má široké spektrum zkušeností především v produkci kulturních událostí i na mezinárodní úrovni (pražský mezinárodní hudební festival United Island). Přestože se nejedná o subjekt, který by již dříve spolupracoval s plzeňskou kulturní scénou, garantuje obohacení místního kulturního života o kvalitní zahraniční kulturní tvůrce specializované na akce ve veřejném prostoru, kteří v rámci workshopů mohou sdílet své know-how s místními umělci a ovlivnit tak dlouhodobě kvalitu uměleckých intervencí pro oživení centra města.

Projekt počítá s propojením aktivit v rámci EHMK 2015 (např. Den Meliny Mercouri) a s ostatními kulturními akcemi, které se uskuteční během festivalu (Divadelní léto pod plzeňským nebem, Historický víkend, Pilsner Fest aj.). Jedná se o inovativní projekt, který novým a kreativním způsobem propojuje kulturu a umění s veřejným prostorem. Organizátoři mimo jiné plánují v rámci festivalu uvést nové druhy a žánry umění.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: plzen.eu

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

19:27 Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

S velkým zájmem návštěvníků se setkala ornitologická vycházka pod vedením Ondřeje Ryšky z Jihomoravs…