Počet chrudimských zastupitelů pro příští volební období

29.05.2018 12:16

Jedním z témat květnového jednání chrudimského zastupitelstva města budou nepřímo i podzimní komunální volby. Zastupitelstvo města totiž musí v souladu se zákonem o obcích včas stanovit, jaký bude počet zastupitelů v příštím volebním období.

Počet chrudimských zastupitelů pro příští volební období
Foto: chrudim.eu
Popisek: Chrudim

„Na jednání zastupitelstva posíláme návrh, aby i pro příští volební období byl počet členů zastupitelstva zachován na čísle 27,“ říká starosta města Chrudim Petr Řezníček.

Sedmadvacet členů má chrudimské zastupitelstvo nejen v tomto volebním období, ale mělo ho i v těch předchozích. Před každými komunálními volbami tak zastupitelé tento počet vždy potvrdili.

Podle zákona o obcích by zastupitelstvo města velikosti Chrudimi přitom mohlo mít 15–35 členů. Stávající návrh je tak lehce nad polovinou možného rozmezí počtu členů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Město připravuje aplikaci pro komunikaci s občany

16:29 Ústí nad Labem: Město připravuje aplikaci pro komunikaci s občany

Společnost Metropolnet zajistila veřejnou zakázku na pořízení mobilní aplikace, která bude sloužit k…