Policie přivítala dvaadvacet nových policistů v prostorách třinecké radnice

06.12.2016 17:06

Slavnostním ceremoniálem byli druhého prosincového dne roku 2016 uvítáni noví policisté, kteří po zdolání všech zákonem stanovených podmínek posílí řady Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje.

Policie přivítala dvaadvacet nových policistů v prostorách třinecké radnice
Foto: archív autora
Popisek: Třinec

"Velmi si vážíme toho, že slavnostní akt proběhl u nás v Třinci. Je to důkaz dobré spolupráce města a složek integrovaného záchranného systému, která mezi námi dlouhodobě funguje," podotkla starostka Třince Věra Palkovská. Policejní „nováčci“ budou dohlížet na bezpečnost občanů hned v šesti územně vymezených oblastech, a to na Novojičínsku, Ostravsku, Karvinsku, Bruntálsku, Opavsku a Frýdeckomístecku.

Do jejich nové životní etapy jim přišlo popřát hned několik významných hostů. Počínaje ředitelem a náměstkem ředitele pro vnější službu Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje, přes vedoucí jednotlivých územních odborů policie a vedoucí odboru personálního, až po starostku města Třinec a generálního ředitele Třineckých železáren. Celkovou atmosféru dokreslilo nezapomenutelné vystoupení žáků a pedagožky Základní umělecké školy Třinec.

Ředitel Krajského ředitelství policie Moravskoslezského kraje plk. Mgr. Tomáš Kužel novým policistům nastínil rizika, která jejich nynější povolání přináší. Jejich nepostradatelnost a důležitost podtrhnul slovy, že jsou to právě policisté z obvodních oddělení, kteří se většinou na místo činu dostaví jako první a musí tedy správně vyhodnotit a reagovat i na velmi náročnou situaci, se kterou se denně nesetkávají. Připomněl například nedávné teroristické útoky v Evropě, či útok v Havlíčkově Brodě.

Starostka města Třinec paní RNDr. Věra Palkovská, která poskytla reprezentační prostory k tomuto významnému aktu, spolu s generálním ředitelem Třineckých železáren panem Ing. Janem Czudkem, zase vyzdvihli dlouholetou perfektní spolupráci s Policií České republiky. Do nového profesního života nováčkům popřáli hodně sil a úspěchů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Klienti Naděje pomáhají s venčením psů v útulku

7:37 Mladá Boleslav: Klienti Naděje pomáhají s venčením psů v útulku

O lidech bez domova se obecně ví, že milují čtyřnohé kamarády a velmi často si je pořizují jako své …