Polička sází na dřevo

22.03.2017 20:40

Dřevěná varianta cesty v parku zvítězila, část páteřní cesty procházející alejí od železného mostu až k parkovišti u Tylova domu bude dřevěná.

Polička sází na dřevo
Foto: wikipedia
Popisek: Polička.

V minulém roce byl v parku nainstalován zkušební vzorek právě této navrhované cesty. Občané mohli vyjádřit své názory na „dřevěnou variantu“, z názorů, které město Polička obdrželo, je většina pro tuto zásadní novinku.

Dřevěná lávka by měla být tvořena z hranolů o velikosti 10x12 cm, konečná povrchová úprava bude upřesněna. Předpokládaným materiálem je  modřín. V současné době je zpracována projektová dokumentace jejímž autorem je ateliér boine!ARCHITEKTI. Projektant odhaduje cenu za realizaci první etapy na 3,7 mil. Kč. Práce odstartují ve 2. polovině tohoto roku. Součástí celého projektu je i nový mobiliář (lavičky, osvětlení, odpadkové koše).

„Návrh řešení zcela odstraňuje nevhodnou asfaltovou komunikaci a také nepočítá s jejím předlážděním žulovou dlažbou. Jako řešení nabízí kvůli kořenovému systému vzrostlých stromů vyvýšit promenádu na systém nízkých lávek, díky čemuž by se nenarušily kořeny, staticky zajistilo zpevnění komunikace bez rozsáhých výkopových a základových prací ohrožujících samotné stromy. Předpokládá se použití dřevěných lávek z trámů s protiskluznou úpravou na kovovém roštu,“ tak popisuje řešení projektová dokumentace. 

Změny se dotknou i chodníku podél hráze Synského rybníka k evangelickému kostelu. Zde již bude použit tradiční materiál, ne dřevo. 

Nejsou to však jediné úpravy, které se týkají této části města. Na jaře se chystá i úprava zeleně. Jde především o kultivaci parku. Ta bude zahrnovat úpravu živých plotů, odstranění některých dřevin a dosázení nových. Důraz je kladen na oživení prostoru kvetoucími trvalkami. To vše za 231 tisíc korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…