Poplatek za odpady ve Znojmě ani v příštím roce nepodraží

23.10.2012 11:14

Na svém posledním zasedání rozhodla rada města nezvyšovat poplatek za svoz odpadu. Vyhláška doznala tedy pouze nutných úprav v souvislosti s novelou zákona. Vyhlášku ještě musí schválit zastupitelstvo.

Poplatek za odpady ve Znojmě ani v příštím roce nepodraží
Foto: znojmocity.cz
Popisek: Letecký pohled na centrum města Znojmo

Výše poplatku, který platí občané Znojma za odpady, zůstane i v příštím roce 500 Kč. Rada města totiž doporučila schválit zastupitelstvu obecně závaznou vyhlášku, která určuje i cenu poplatku v této výši.

„Znojemským občanům nabízí město za jejich peníze velmi dobré služby, které se týkají provozu systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů,“ konstatuje starosta Znojma Vlastimil Gabrhel.

„Náklady na sběr a svoz tříděného odpadu se sice v loňském roce vyšplhaly na pětadvacet milionu korun a na místním poplatku jsme vybrali o devět milionů méně, ale nechceme přenášet náklady za tuto důležitou oblast služeb na občany víc, než je pro většinu z nich únosné,“ dodává starosta.

Vedení města dokonce uvažuje o tom, že cenu poplatku za odpady v časovém horizontu zhruba dvou let ještě sníží. V době, kdy maximální výše tohoto poplatku podle zákona o odpadech může činit až jeden tisíc korun, jde o velmi vstřícný krok směrem k občanům.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: znojmocity.cz

MUDr. Ivan David, CSc. byl položen dotaz

Výkupné

Kolik by se mělo platit za jednoho nepřijatého migranta a komu? Kdo bude rozhodovat a kontrolovat komu a na co byly peníze přiděleny? A není tak trochu jak obchodovat s býlím masem?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Máme ocenění za nejlepší architekturu v historickém prostředí

22:28 Pardubice: Máme ocenění za nejlepší architekturu v historickém prostředí

Na začátku týdne byly oznámeny výsledky Ceny Klubu Za starou Prahu za novou stavbu v historickém pro…