Prachatice: Město pořádá přednášky na téma prevence a léčby nejčastějších dětských onemocnění

09.11.2018 15:18

V roce 2018 uspořádal Oblastní spolek Českého červeného kříže Prachatice čtyři akce na téma prevence a léčby častých dětských onemocnění v trochu netradičním pojetí. Lektorkami byly ženy, které profesně působí v Prachaticích v oblasti zdraví.

Prachatice: Město pořádá přednášky na téma prevence a léčby nejčastějších dětských onemocnění
Foto: old.onlinemodule.eu
Popisek: Prachatice

Na začátku května jsme měli možnost dozvědět se od místní jogínky Síty Rojové, jaké techniky Jógy v denním životě je možné využít pro harmonizaci organismu, která je předpokladem k dokonalému zdraví a psychické pohodě. Kromě teoretické části došlo i na část praktickou, kromě tělesných ásan také např. na ukázku a možnost vyzkoušení tzv. néti - pročišťování nosu za pomoci konvičky s teplou slanou vodou. Tato jógová technika působí jako prevence proti rýmě a zánětu čelních dutin a lze s ní odstranit nebo alespoň zmírnit sennou rýmu a alergii na pyl. Dále proběhla ukázka lisu na oleje ze semen a ořechů, který je využitelný nejen do kuchyně, ale i na výrobu domácích mastiček a kosmetických nejen pro děti.

V červnu jsme se za krásného počasí sešli na zahradě ZŠ Zlatá stezka Prachatice s Mgr. Květou Kadlecovou. Hlavním tématem tohoto semináře byla reflexní terapie. Zjistili jsme, jaká část plosky nohy souvisí s jakým orgánem a jak můžeme povzbudit jeho správnou činnost. Akcí, které se aktivně zúčastnily i děti, prostupovala příjemná energie, a to i při práci ve skupinkách, ve kterých jsme se učili, čím se můžeme vzájemně obohatit při svých odlišnostech.

V polovině října proběhla přednáška přednáška s MUDr. Petrou Kopeckou na téma nejčastějších nemocí u dětí z pohledu tradiční čínské medicíny. Zabývali jsme se zejména vrozenými dispozicemi k určitým onemocněním, poruchami imunity vs. opakovaně se vracející nemoc se stále stejným průběhem či prevencí nežádoucích účinků očkování. Účastníci přednášky se dozvěděli, jaké bylinné preparáty čínské medicíny mohou využít při nemocech, jaké čajové směsi je vhodné popíjet.

21.11. od 17 hodin se uskuteční v prachatickém jógacentru (Zlatá stezka 145) poslední akce projektu, kterou bude přednáška MUDr. Ludmily Šímové zejména na téma stravy podporující psychomotorický vývoj dětí a jejich celkové zdraví.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…