Prachatice: Staré osvětlení na Velkém náměstí dosloužilo

02.11.2021 18:50 | Tisková zpráva

Osvětlení na Velkém náměstí dosloužilo, a tak jsme museli přistoupit k výměně stávajícího veřejného osvětlení, které bylo instalováno v roce 2000.

Prachatice: Staré osvětlení na Velkém náměstí dosloužilo
Foto: old.onlinemodule.eu
Popisek: Prachatice

Vše má svou určitou životnost. Osvětlení na Velkém náměstí dosloužilo, a tak jsme museli přistoupit k výměně stávajícího veřejného osvětlení, které bylo instalováno v roce 2000. Hned několik důvodů nás donutilo k obnově. Jedna z hlavních příčin výměny byla obava o bezpečnost obyvatel. Nebezpečí pádu nosných sloupů osvětlení se rok od roku zvyšovalo. Stávalo se v minulých letech, že neopatrní řidiči do sloupů nabourali a sloupy častými opravami ztrácely stabilitu. Dalším důvodem je zhoršující se intenzita svítivosti a třetím důvodem je nezanedbatelná úspora elektrické energie. Instalací nových světel ušetříme až 60 % stávající spotřeby. Na výběru osvětlení na Velkém náměstí participovali jak městský architekt, tak odbor památkové péče. V pondělí 1.11.2021 bylo osvětlení kompletně předáno.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Muzejní noc opět zpřístupní desítky zajímavých míst

10:28 Olomouc: Muzejní noc opět zpřístupní desítky zajímavých míst

V pátek 17. května od 18 hodin do půlnoci budete mít znovu příležitost projít si galerie, muzea a da…