Prachatice podporují spolupráci s Rakouskem

15.06.2018 14:33

Město Prachatice 6. června 2018 navštívila Mag. Andrea Wahl, MBA, manažerka společnosti Rozvoje regionu, z rakouského partnerského města Mauthausenu.

Prachatice podporují spolupráci s Rakouskem
Foto: old.onlinemodule.eu
Popisek: Prachatice

Rada města na svém jednání 13. června 2018 podpořila partnerství v přeshraničním  projektu s městem Mauthausen. Jedná se o účast na II. sympóziu o lidských právech na podzim letošního roku v Mauthausenu s mezinárodní účastí - Rakousko, Srbsko a Hercegovina, Itálie, Katalánie, Španělsko, Česká republika… Starosta města se setkal s manažerkou Andreou Wahl z Rakouska.

Již v loňském roce v rámci prvního společného projektu se prachatičtí aktivně zapojili. Město Prachatice bylo označeno jako město sociálně angažované. Prachatická výprava představila dvě prezentace: Odstraňování lidských i architektonických bariér ve městě Prachatice, kterou prezentovala Hanka Rabenhauptová a Barbora Poštová a Vzpomínku na lidskost – Volary přešel pochod smrti - prezentovanou Zdeňkem Krejsou, Jaroslavou Krejsovou a Jiřím Gabrielem Kučerou. Přednášky byly doplněny výstavou velkoformátových fotografií a bannery k tématu. Prachatická výprava se zúčastnila celého programu, včetně workshopů a diskuze nad problematikou. Závěr sympózia patřil také české skupince s organizátory a povídání o udržitelnosti projektu, nabídkou dalších témat …

Město Prachatice 6. června 2018 navštívila Mag. Andrea Wahl, MBA, manažerka společnosti Rozvoje regionu, z rakouského partnerského města Mauthausenu a setkala se se starostou města Ing. Martinem Malým a realizátory, účastníky loňského úspěšného projektu Zdeňkem Krejsou a Hankou Rabenhauptovou.

V letošním roce bude sympózium zaměřené na děti, mládež, rovné příležitosti. Projekt je veden z české strany v rovině nabídky – přednášky, výstavy fotografií se sociální problematikou, výstavy obrázků z koncentračního tábora a vystoupením spolku (romských tanečníků).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

22:28 Turnov: Ovce na dvoře i prevence šikany

Experti na školství vyrazili za inspirací do holandských škol. Třicet osm zástupců škol z celého Čes…