Praha 1: Malostranskou besedou znělo svižné blues

17.02.2017 9:17

Bluesové odpoledne uspořádaly v Malostranské besedě pro své seniory Městská část Praha 1 a její Středisko sociálních služeb. Role hudebního hosta dalšího odpoledne v rámci cyklu „Setkání s kulturou“ se ujala legendární jazzová kapela Steamboat Stompers.

Praha 1: Malostranskou besedou znělo svižné blues
Foto: praha.eu
Popisek: Úřad Městské části Praha 1

„Malostranská beseda a skvělé blues k sobě vždycky neodmyslitelně patřily, a tak jsem velmi rád, že naše pozvání přijali muzikanti ze Steamboat Stompers. Skvělý je také plný sál, který na ně čekal,“ uvedl radní Prahy 1 pro kulturu a hlavní hostitel Filip Kračman.

„Máme velkou radost, že je naše městská část k seniorům dlouhodobě tak vstřícná, a že proto pro ně můžeme připravovat širokou nabídku aktivit a akcí, o které je navíc velký zájem. Příkladem je určitě cyklus ´Setkání s kulturou´, který pokaždé zaplní sál Malostranské besedy. Těší nás také, že mezi návštěvníky aktivit Střediska sociálních služeb přibývá osob se zdravotním postižením, protože naše projekty a akce jsou zaměřeny samozřejmě i na ně, a je dobře, že si nacházejí cestu mezi nás,“ ocenila ředitelka Střediska sociálních služeb Praha 1 Helena Čelišová.

Hudební skupina Steamboat Stompers vznikla v roce 1968 z několika amatérských hudebníků, které spojoval společný zájem o aktivní interpretaci tradičního jazzu, a hned zpočátku si získala poměrně širokou posluchačskou základnu. Přispěl k tomu zejména originální přístup ke zpracování notoricky známých jazzových témat interpretovaných muzikanty z New Orleans v první polovině minulého století a humorná nadsázka umocňovaná neopakovatelným vokálním projevem Antonína „Tonyho“ Brycha.

Dlouholetý koníček hudebníků našel brzy uplatnění při koncertních vystoupeních kapely v různých klubech, zejména pak těch studentských. V krátké době od svého vzniku skupina účinkovala prakticky již na všech jazzových festivalech pořádaných v tehdejším Československu a úspěšně absolvovala řadu jazzových festivalů v Evropě. Účinkovala ve většině evropských zemí a zúčastnila se dixielandového festivalu v americkém San Diegu. Mezi její příznivce patří veškeré věkové kategorie diváků.

Další informace: www.socialnisluzby-praha1.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Do Afriky poputují více než dvě stovky kol

13:05 Hradec Králové: Do Afriky poputují více než dvě stovky kol

Město Hradec Králové se v září loňského roku připojilo k iniciativě Kola pro Afriku. S pomocí občanů…