Praha 1 oslaví Mezinárodní den jógy

19.06.2015 13:37

Evropská federace jógy ve spolupráci s Českou federací jógy a Městskou částí Praha 1 letos již podruhé v Praze pořádá velké evropské představení Jógové dny dobrých skutků při příležitosti oslav Mezinárodního dne jógy.

Praha 1 oslaví Mezinárodní den jógy
Foto: praha.eu
Popisek: Úřad Městské části Praha 1

Dne 21. června 2015 se bude konat velké pouliční jógové představení v Praze na náměstí Republiky při příležitosti oslav Mezinárodního dne jógy, který Valné shromáždění OSN dne 14. prosince 2014 na žádost indického premiéra Narendra Modiho ustanovilo právě na 21.6. Slavnostní zahájení proběhne v 18 hodin před OC Palladium. Na představení se shromáždí velký počet účastníků, instruktorů jógy a praktikujících jógu z Evropy, občanů a návštěvníků Prahy. Při představení všichni společně předvedou jógový seriál Pozdrav slunci, do kterého se mohou zapojit i občané. Program bude pokračovat vystoupením profesionálních skupin, které podporují umělecký styl Art jógy Similiris.

Celou akci slavnostně zahájí starosta Městské části Praha 1 Ing. Oldřich Lomecký s Charge d´Affaires Indické republiky v ČR Dr. Venkatachalamem.

Od 20 hodin je pro zájemce připraveno vystoupení Kirtanové skupiny Samadhi, které se bude konat v budově bývalého kláštera u kostela svatého Michala v Melantrichově ulici č. 17b (vstup z průchodu do Michalské). Kirtanová skupina hraje nevšední hudbu, která vychází z tradiční indické hudby. Vstup na koncert je volný a otevřený všem milovníkům kulturní rozmanitosti.

Záštitu akci poskytla Městská část Praha 1

Velké evropské představení Jógové dny dobrých skutků si klade za cíl podporovat lidské hodnoty a zdravý životní styl prostřednictvím praktikování jógy.

Letošní akce je již třetí v řadě, kdy je evropské představení pořádáno. Letos se zapojí Vídeň, Bělehrad, Novi Sad a po druhé právě Praha. Cílem je, aby se každý rok přidala další evropská města a jejich občané.

Záštitu této akci poskytla Městská část Praha 1, která je zároveň i spolupořadatelem akce, Ministerstvo zdravotnictví ČR a Velvyslanectví Indické republiky v ČR.

Pokud si chcete zacvičit s námi, registrujte se, prosím, nejpozději do 20. června 2015 do půlnoci

Účast na akci je zdarma

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: PV

Opravdu máte čisté svědomí?

Dobrý den, opravdu vám přijde OK přijít k titulům tím, že publikujete v podezřelých časopisech nebo v těch, v jejichž vedení jste sám seděl? To vám přijde v pořádku? Dosud jste na mě působil jako morální autorita, ale teď už si to o vás nemyslím

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Ve městě začal odchyt přemnožených nutrií

20:27 Zlín: Ve městě začal odchyt přemnožených nutrií

Statutární město Zlín zahájilo ve spolupráci s externí firmou odchyt přemnožených nutrií. První odch…