Praha 10: Opravený Vršovický zámeček začne sloužit svatebčanům

24.02.2014 20:31

Dominanta Vršovic a symbol Prahy 10 - tzv.Vršovický zámeček, jehož náročnou, tříletou rekonstrukci dokončila místní radnice v závěru loňského roku, začne již v březnu sloužit veřejnosti.

Praha 10: Opravený Vršovický zámeček začne sloužit svatebčanům
Foto: wikipedia.org
Popisek: Městská část Praha 10

Radost z toho mohou mít ti obyvatelé Prahy 10, kteří se teprve chystají vstoupit do manželského svazku. "Již 15.března chceme v rámci zkušebního provozu pokřtít novou reprezentativní obřadní síň první svatbou," oznámil dnes radostnou zprávu starosta Prahy 10 Bohumil Zoufalík (Nez.).

Chráněná kulturní památka z 18. století nazývaná též jako Rangherka sloužila v minulosti i jako radnice. Tato bývalá manufaktura na hedvábí bude sloužit ale nyní především jako moderní sociální zařízení pro seniory s kapacitou 75 lůžek. První klienty z této sféry uvítá v první polovině letošního roku, první svatby ale již příští měsíc. "Svatebčané si budou moci například objednat živou hudbu či sladit osvětlení obřadní síně se svatebními šaty nevěsty díky unikátní umělecké skleněné plastice nabízející tisíc barevných odstínů. Do budoucna jim chceme také nabídnout prostory pro raut, venkovní svatby v altánku a podobně," přiblížil novou funkci zámečku starosta, podle kterého městská rada dnes využití zámečku k obřadům oficiálně posvětila.

V sociální oblasti bude zámeček poskytovat celkem dvě služby - domov pro seniory, který bude poskytovat komplexní celoroční pobytové služby seniorům a dále domov se zvláštním režimem, který bude poskytovat pobytové služby osobám se specifickými potřebami vyplývajícími z jejich závažného onemocnění jako například Alzheimerova nemoc.

V současné době probíhají dokončovací práce na vybavení domova a první senioři se do Domova spokojeného stáří se mohou nastěhovat v I. pololetí letošního roku. Domov spokojeného stáří bude plnit také funkci společensko-kulturního centra a seniorům z okolí bude nabízet kulturní a aktivizační programy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Praha10.cz

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…