Praha 10: V září se zdarma dostanete do jinak nepřístupných památek

24.08.2013 16:49

Jako každoročně, i letos budou v celé republice mezi 7. a 15. zářím otevřeny tisíce památek v rámci Dnů evropského dědictví (EHD).

Praha 10: V září se zdarma dostanete do jinak nepřístupných památek
Foto: wikipedia.org
Popisek: Městská část Praha 10

V Praze 10 bude zpřístupněno 11 památek včetně strašnického krematoria, Husova sboru na Vinohradech nebo kostela Narození Panny Marie v Záběhlicích.

Dne 24. 9. 2013 se uskuteční závěrečný koncert EHD v Kostele sv. Václava ve Vršovicích. Dny evropského dědictví jsou společná aktivita Rady Evropy a Evropské komise, jejímž cílem je posílení historického povědomí občanů. V České republice se konají od roku 1991 a organizuje je Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska, jehož je Praha 10 členem. Místostarostka Ivana Cabrnochová (SZ) zdůrazňuje: „V rámci těchto dnů se můžete podívat na historická nebo jinak pozoruhodná místa v naší městské části. Všechny vstupy včetně závěrečného koncertu Hudby Hradní stráže a Policie ČR jsou samozřejmě zdarma.“

Tradiční svatováclavský koncert Hudby Hradní stráže a Policie ČR, který již od roku 2011 zakončuje Dny evropského dědictví ve vršovickém Kostele sv. Václava, proběhne 24. září 2013. Tentokrát bude toto hudební těleso doplněno Spojenými sbory Podkrušnohoří. U příležitosti této události zkomponoval významný český skladatel a dirigent plk. Jan Zástěra symfonii in konorem Jacobi Trautzli. Dirigovat ji bude sám autor. Také vstupné na tuto akci je samozřejmě zdarma.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Praha10.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Nové značení ve Fučíkově ulici je hotové

11:33 Turnov: Nové značení ve Fučíkově ulici je hotové

Pro řidiče je to jedna z dalších velkých změn ve Fučíkově ulici. Z rušné komunikace, která dlouhé ro…