Praha 11: Jarní úklid Jižního Města přilákal stovky dobrovolníků

10.04.2018 10:03

První dubnová sobota patřila v jedenácté městské části jarnímu úklidu. K celorepublikové výzvě Ukliďme svět, ukliďme Česko se připojilo několik jihoměstských spolků a iniciativ. Podle organizátora akce Ukliďme Jižní Město, radního MČ Praha 11 Jana Říčaře (ANO), má projekt především preventivní rozměr.

Praha 11: Jarní úklid Jižního Města přilákal stovky dobrovolníků
Foto: Praha 11
Popisek: Radnice Prahy 11

V sobotu 7. dubna přálo krásné počasí nejen výletům do přírody, ale i velkému jarnímu úklidu. Právě na tento den totiž letos připadla celorepubliková výzva k úklidu nelegálně vzniklých černých skládek a nepořádku Ukliďme svět, ukliďme Česko.

K výzvě se tradičně připojila také městská část Praha 11. Úklid probíhal pod patronátem nejrůznějších jihoměstských spolků, iniciativ a nadšených jednotlivců hned v několika lokalitách a zapojily se do něj stovky dobrovolníků. Jedním z nich byl i radní MČ Praha 11 Jan Říčař (ANO), organizátor akce Ukliďme Jižní Město.

"Letos to byl už několikátý ročník, kterého jsem se zúčastnil. Jsem nadšený, kolik lidí "obětovalo" svůj volný čas, aby pomohlo s úklidem Jižního Města, a rád bych jim za to ještě jednou poděkoval. Přestože na území městské části probíhá pravidelný úklid, ve špatně dostupných lokalitách bojujeme se skrytým nepořádkem, na který jsme se v rámci této akce zaměřili. Nelze samozřejmě předpokládat, že se ho podaří uklidit během jediného dne, proto v projektu Ukliďme Česko vidím hlavně preventivní rozměr. Věřím, že kdo si na vlastní kůži vyzkouší sbírat alespoň pár hodin odpadky, bude se příště ke svému okolí chovat šetrněji," uvedl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…