Praha 11: Noví zastupitelé se rozešli po hodině, koaliční dohoda stále chybí

15.11.2018 13:02

Ustavující zasedání zastupitelstva MČ Praha 11 skončilo po necelé hodině. Noví zastupitelé totiž neschválili program, na němž byla volba členů rady městské části a dalších orgánů. Důvodem jsou pokračující koaliční jednání.

Praha 11: Noví zastupitelé se rozešli po hodině, koaliční dohoda stále chybí
Foto: Praha 11
Popisek: Radnice Prahy 11

 

Slavnostní atmosféra dnešního ustavujícího zasedání zastupitelstva jedenácté městské části neměla dlouhého trvání. Noví zastupitelé totiž neschválili program, a tak se po složení slibů rozešli už po necelé hodině. Důvod? Právě dnes mělo dojít k volbě starosty, místostarostů a dalších členů rady městské části, zastupitelé však zatím nedošli ke shodě, kdo by se jimi měl stát:

„Naším cílem je prosadit - a udržet - rozumný rozvoj Jižního Města, na kterém se budou v maximální možné míře podílet sami občané. K tomu však potřebujeme silné partnery se stejným zájmem. V rámci koaličních jednání proto hodnotíme jak programovou shodu, tak potenciál jednotlivých politických subjektů vytvořit stabilní, akceschopnou radu, která by pro obyvatele Prahy 11 mohla pracovat po celé volební období. Co se týče dnešního zasedání zastupitelstva, bylo jasné, že se zatím na personálním složení rady neshodneme. Neschválení programu tedy bylo na místě, v opačném případě bychom akorát plýtvali časem úředníků i prostředky městské části, které můžeme investovat mnohem účelněji,“ vysvětlil Ondřej Prokop (ANO), předseda zastupitelského klubu hnutí ANO v Praze 11.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Revitalizace dětského hřišťátka v ulici Mařanova

16:31 Liberec: Revitalizace dětského hřišťátka v ulici Mařanova

Kromě velkého dětského hřiště, které bylo nedávno realizováno v ulici Vackova a ke kterému ještě při…