Praha 11: Opozice zablokovala jednání zastupitelstva, zvýšení mezd učitelů zůstává v nedohlednu

08.06.2018 9:16

Včerejší 39. zasedání zastupitelstva MČ Praha 11 skončilo ve znamení předvolebních obstrukcí. Zastupitelé z opozičního Hnutí pro Prahu 11 jako jediní odmítli hlasovat pro návrh programu, který tak nebyl schválen. Jednat se přitom mělo o závěrečném účtu městské části, navýšení mezd jihoměstských pedagogů nebo podpoře aktivit seniorů.

Praha 11: Opozice zablokovala jednání zastupitelstva, zvýšení mezd učitelů zůstává v nedohlednu
Foto: Praha 11
Popisek: Radnice Prahy 11

39. zasedání zastupitelstva MČ Praha 11 bude jistě patřit k těm, na která jeho účastníci jen tak nezapomenou. Na jeho program totiž bylo zařazeno hned několik zásadních bodů: závěrečný účet městské části za rok 2017, přijetí dotace ve výši 18,5 mil. Kč na posílení mzdových prostředků v jihoměstských základních a mateřských školách nebo dotace pro společnost Jihoměstská sociální a.s. na pořádání pestré škály akcí pro seniory.

Jednat se mělo i o finanční podpoře již 15. ročníku oblíbeného letního hudebního festivalu Tóny Chodovské tvrze a jubilejního 20. ročníku tradičních oslav městské části Dny Prahy 11.

Pro schválení programu hlasovali zastupitelé všech klubů s výjimkou jediného: Hnutí pro Prahu 11. Kvůli předvolebním obstrukcím senátora Ladislava Kose a bývalého starosty jedenácté městské části Jiřího Štylera, kteří v čele hnutí stojí, tak program nakonec o jediný hlas schválen nebyl.

Městská část vynaložila na pořádání promarněného zasedání bezmála 80 tis. Kč.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrava: Poučení i zábavu nabídl program pátečního Dne země v Komenského sadech

7:37 Ostrava: Poučení i zábavu nabídl program pátečního Dne země v Komenského sadech

Den Země, tradiční environmentální akce, nabídnul v pátek 19. dubna v Komenského sadech bohatý progr…