Praha 11: ZŠ K Milíčovu otevřela nové poradenské centrum pro děti i rodiče

28.02.2019 18:45

Koncem února se v Základní škole K Milíčovu otevřelo nové poradenské centrum. Odborníci zde dětem pomůžou se zvládáním výuky, rodinnými problémy i začleněním do kolektivu. Podle radní městské části pro školství Zuzany Ujhelyiové (Piráti) jde o trend, ve kterém je potřeba pokračovat.

Praha 11: ZŠ K Milíčovu otevřela nové poradenské centrum pro děti i rodiče
Foto: Praha 11
Popisek: Radnice Prahy 11

Jak ukazují statistiky, stále více studentů a rodičů vyhledává pomoc speciálních pedagogů. V ZŠ K Milíčovu proto vznikla myšlenka vybudovat poradenské centrum, kde by děti i jejich rodiče našli potřebnou pomoc při řešení nejrůznějších problémů. Jen půl roku od prvotního impulsu se školní poradenské centrum otevřelo veřejnosti. Zájemcům jsou zde k dispozici odborníci se širokou škálou specializací, od psychologie a osobní růst přes sociální pedagogiku až po metodiku a prevenci patologických jevů.

"Naši poradci nejčastěji pomáhají se vztahy s vrstevníky, v kolektivech. Děti se mnohdy nedokážou zorientovat samy v sobě, mívají také problémy v rodině, které se snažíme zlepšovat spoluprací jak se samotnými dětmi, tak s jejich rodiči," vysvětlila Hana Štrossová, vedoucí poradenského centra. Žákům, kteří mají problémy s učením nebo trpí poruchou pozornosti, se pak speciální pedagogové věnují i během výuky.

Otevření centra přišla osobně podpořit radní MČ Praha 11 pro školství Zuzana Ujhelyiová (Piráti), podle níž je důraz na komplexní péči tím správným směrem, kterým by se školní poradenství mělo ubírat: "Aby bylo možné v rámci poradenství dětem opravdu pomoci, je nezbytné, aby se do řešení jejich problémů touto cestou zapojili i rodiče a pedagogové. Naše městská část je zřizovatelem devíti základních škol a mně by se samozřejmě líbilo, kdyby se podobné centrum podařilo postupně vybudovat v každé z nich," uvedla.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Záchranná akce byla úspěšná

10:23 Prostějov: Záchranná akce byla úspěšná

V pátek 19. dubna proběhlo v katastrálním území obce Čechy pod Kosířem taktické cvičení složek integ…