Praha 11: Zápisy do prvních tříd jsou u konce, podařilo se umístit všechny jihoměstské děti

06.06.2019 8:36

Zatímco v jiných městských částech bojují rodiče budoucích prvňáčků o místa ve školách, v Praze 11 letos proběhly zápisy bez komplikací: do jihoměstských škol se podařilo umístit všechny děti ze spádových oblastí.

Praha 11: Zápisy do prvních tříd jsou u konce, podařilo se umístit všechny jihoměstské děti
Foto: Praha 11
Popisek: Radnice Prahy 11

 

Při zápisu dítěte k povinné školní docházce mají sice rodiče právo na svobodnou volbu školy, nejčastěji však logicky volí tu v blízkosti bydliště. Vzhledem k omezeným kapacitám škol tak zápisy tradičně probíhají ve stresu z nejistoty, zda se dítě do vybrané školy dostane nebo bude muset zdlouhavě cestovat do školy vzdálenější, kde je ještě volné místo.

Praha 11 je nicméně výjimkou: „Podle informací od jednotlivých ředitelů základních škol a odboru školství se nám letos v Praze 11 podařilo do prvních tříd umístit všechny děti ze spádových oblastí. Bezmála 900 jihoměstských dětí tak bylo přijato ke školní docházce v místě bydliště. Dětem přeji, aby je škola bavila a přinesla jim kýžené vzdělání takovou formou, která je nejvíc osloví," uvedla Zuzana Ujhelyiová (Piráti), radní MČ Praha 11 pro školství.

A spokojení mohou být i rodiče dětí předškolních - co se týče zápisů do mateřských škol, vyhověno bylo všem požadavkům na umístění dětí s povinnou předškolní docházkou, dětí ve věku 4 let a nárokově i tříletých.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

13:37 Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

Již 34. ročník prestižního Mezinárodního pivního festivalu byl dnes zahájen na litoměřickém výstaviš…