Praha 16: Platba kartou se osvědčila

06.12.2019 10:13

Od zahájení provozu platebních terminálů v letošním červenci mají občané možnost platit kartou na všech pracovištích Úřadu městské části Praha 16 a na dalších místech v Radotíně, jako je místní kino, knihovna a kulturní středisko.

Praha 16: Platba kartou se osvědčila
Foto: mcpraha16.cz
Popisek: Úřad městské části Praha 16

Do konce listopadu bylo uskutečněno 535 transakcí v celkové hodnotě 317 010 Kč.

Nová služba byla po ročním zkušebním provozu oficiálně spuštěna na začátku léta a od té doby si již všichni zvykli na tuto novinku. „Jsme rádi, že naši občané i přespolní využívající našich služeb přivítali možnost platit kartou. Pro nás to byl další krok k modernizaci a zlepšení služeb úřadu a organizačních složek, které pod úřad patří,“ vyjádřil se starosta Karel Hanzlík.

Zatímco je tato možnost platby hojně využívaná u poplatků na úřadu, nejčastěji v rámci Odboru občansko správního (konkrétně u agendy cestovních pasů), překvapivě je využívána minimálně nebo vůbec v kulturních zařízeních. „Důvodem může být další naše nadstavbová služba, kdy lístky do kina i kulturního střediska lze zakoupit v předprodeji na internetu z pohodlí domova a zaplatit hned kartou on-line,“ uvádí gestor nové služby, tajemník úřadu Pavel Jirásek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…