Praha 2: Benefiční koncert nadačního fondu Dvojka srdcem pomůže občanům

14.10.2019 20:21

Nadační fond Dvojka srdcem v letošním roce slaví druhé výročí svého založení. U této příležitosti pořádá Benefiční koncert, který se uskuteční 6. listopadu 2019 od 19:30 hodin ve Velkém sále Novoměstské radnice.

Praha 2: Benefiční koncert nadačního fondu Dvojka srdcem pomůže občanům
Foto: Praha2.cz
Popisek: Praha 2

Návštěvníci koncertu se mohou těšit nejen na vystoupení houslisty Jaroslava Svěceného, za klavírního doprovodu Lucie Toth, ale i na představení mladých talentů ze ZUŠ Ilji Hurníka, kterým nadační fond pomohl úhradou školného. Slavnostní událost podpoří i patronka nadačního fondu, herečka Simona Postlerová.

Městská část Praha 2 založila koncem roku 2017 nadační fond Dvojka srdcem. U jeho zrodu stála Alexandra Udženija, místostarostka Prahy 2 pro sociální oblast, která se v rámci své práce často setkává s nelehkými osudy spoluobčanů. Posláním nadačního fondu je zajišťování pomoci potřebným, zejména osobám v tíživé sociální či zdravotní situaci, ohroženým dětem, fyzicky, či mentálně handicapovaným a seniorům.

„Zaměřujeme se na pomoc lidem, kteří se ocitli v tíživých životních situacích, ze kterých si sami nemohou pomoci. Zajímají nás konkrétní osudy konkrétních lidí. Tyto příběhy jednak sami aktivně vyhledáváme a současně přijímáme podněty od občanů samotných, kterým není lhostejný osud jejich sousedů, nebo známých. Ke každému příběhu přistupujeme individuálně a těší nás, když můžeme pomáhat.“, vysvětluje Alexandra Udženija, místostarostka Prahy 2 pro sociální oblast.

Cílem nadačního fondu je oslovit případné dárce konkrétním příběhem člověka, aby se tak jejich pomoc dostala na to správné místo. Nadační fond za téměř dvouleté období své existence rozdělil více než 300 tisíc korun potřebným. Více informací o podpořených projektech naleznete ZDE.

Podpora studentů Základní umělecké školy Ilji Hurníka

Jedním z posledních projektů, které se správní rada nadačního fondu rozhodla podpořit, je vzdělávání studentů Základní umělecké školy Ilji Hurníka, konkrétně se jedná o příspěvky na úhradu školného za 1. pololetí pro devět studentů hudebních oborů.

„Od okamžiku, kdy jsem nastoupil do ZUŠ Ilji Hurníka na Vinohradech, jsem přemýšlel, jak pomoci rodičům, jejichž děti nemohly z finančních důvodů navštěvovat některý z uměleckých oborů naší školy. O to více si vážím těch, kteří chtějí svým dětem poskytnout co nejširší vzdělání a podporují je ve studiu třeba i několika oborů. Bohužel jako příspěvková organizace nemůžeme vyučovat zdarma a proto jsem nadačnímu fondu Dvojka srdcem moc vděčný za podporu, kterou rodičům nabídnul a přislíbil i do budoucna,“ uvedl Pavel Kloub, ředitel Základní umělecké školy Ilji Hurníka v Praze 2.

Vstupenky na benefiční koncert jsou k dostání v informačních kancelářích Úřadu MČ Praha 2 na náměstí Míru a v Jaromírově ulici a také v pokladně věže Novoměstské radnice. Celý výtěžek z akce poputuje na dobročinné účely – na školné za 2. pololetí v ZUŠ Ilji Hurníka, případně prostřednictvím nadace na další potřeby dětí a seniorů z Prahy 2.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

16:14 Vyškov: Živočichy bude u Lulečského potoka přitahovat další mokřad

Koncem předloňského léta mohli Vyškované mezi dálničním přivaděčem a rybníkem Kačencem obdivovat mno…